Fost primar PNL, DOSAR PENAL după ce a fost prins în trafic cu o alcoolemie de 1,6 la mie

Un fost primar PNL din Vaslui, care şi-a încheiat mandatul în urmă cu mai puţin de un an, a fost depistat în trafic de către poliţişti cu o alcoolemie de 1,60 la mie în timp ce conducea maşina proprietate, alcoolemie dublă faţă de limita maximă legală.

06 mart. 2013, 15:50
Fost primar PNL, DOSAR PENAL după ce a fost prins în trafic cu o alcoolemie de 1,6 la mie

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, fostul primar al comunei Cozmeşti Vasile Aporcăriţei a fost prins băut la volan, în localitatea pe care a condus-o în perioada 2008-2012.

Din cauza stării avansate de ebrietate în care se afla, fostul edil nu a putut să sufle continuu, timp de câteva secunde, în alcoolscop, el fiind transportat la spital pentru recoltarea de probe biologice.

„Testarea cu aparatul alcoolscop de către poliţişti nu s-a putut realiza pentru ca testul să fie valid, astfel încât şoferul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, unde i s-au recoltat probe biologice. În urma analizelor de laborator, valoarea alcoolemiei a fost stabilită la 1,6 g/litru alcool pur în sânge”, a declarat, miercuri,  purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub, potrivit Mediafax.

Poliţiştii vasluieni au întocmit dosar penal pe numele fostului primar Vasile Aporcăriţei pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală de 0,8 la mie.