Fost secretar de stat la Justiţie, despre ALINA BICA: Stătea mai mult la Guvern. Era solicitată de PREMIER

Lidia Barac, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi colegă cu Alina Bica în minister, declară că, în ultimele luni de mandat, Bica stătea mai mult la Guvern, aceasta fiind solicitată foarte mult de premierul de la acea vreme, Emil Boc. 

19 feb. 2015, 10:07
Fost secretar de stat la Justiţie, despre ALINA BICA: Stătea mai mult la Guvern. Era solicitată de PREMIER

Judecătorul Lidia Barac, fost președinte al Curții de Apel Timișoara și fost secretar de stat cadrul Ministerului Justiției în perioada 2010 – 2012, a făcut o serie de dezvăluiti, pentru pressalert.ro, despre Alina Bica, care a deţinut şi ea funcţia de secretar de stat în acest minister.

„În ultimele nouă luni de mandat, Alina Bica a stat mai mult la Guvern”, a spus Lidia Barac.

Am găsit-o pe Alina Bica în minister, dumneaei coordona direcția de avizare a actelor normative și relația cu Guvernul, fiindcă dânsa, fiind procuror, era mai aproape de executiv. În perioada cât eu am fost în minister, aproape doi ani și cinci luni, noi nu aveam timp de discuții, fiecare știa ce parte are, eram doar doi secretari de stat.

Părea o persoană foarte implicată, în ultimul an cel puțin am văzut-o foarte puțin și eu și domnul ministru întrucât a fost solicitată foarte mult de premier, mai mult la Guvern a fost”, a adăugat fostul secretar de stat în Ministerul Justiției.

CITEŞTE ŞI Alina Bica, interviu din spatele gratiilor. Ce spune despre generalul Coldea, dosarul ANRP şi Ovidiu Tender

Întrebat de ce crede că Alina Bica a stat în ultima perioadă a mandatului mai mult la premier, funcţie ocupată la acea vreme de Emil Boc, judecătorul Lidia Barac a spus: „Mie așa îmi spunea ca și colegă, pentru că adeseori îi preluam agenda, chiar în ultimele opt luni am răspuns și de direcția de avizare a actelor normative și de mai multe direcții ale doamnei pentru că dânsa avea treabă la Guvern. Nu m-am mirat de ce pentru că relația ei cu Guvernul era mai directă și nici domnul ministru nu s-a mirat„.

Fostul secretar de stat a mai arătat că nu au existat suspiciuni că Alina Bica ar fi avut legături cu Elena Udrea sau cu Dorin Cocoș.

„În niciun caz nu am avut informații, semnale. Era implicată atunci când era prezentă la întâlniri comune, la anumite discuții„, a precizat judecătorul timișorean.