Fost şef al MF Global: Pur şi simplu nu ştiu unde sunt banii. Au dispărut 1,2 mld dolari

Fostul şef al MF Globale Jon S. Corzine va declara, joi, în faţa unei comisii a Congresului SUA, că nu ştie unde au dispărut 1,2 miliarde de dolari din banii clienţilor, fraudă descoperită după falimentul companiei americane de brokeraj, potrivit unei copii a declaraţiei pregătite pentru audiere.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 18:04
Fost şef al MF Global: Pur şi simplu nu ştiu unde sunt banii. Au dispărut 1,2 mld dolari

„Pur şi simplu nu ştiu unde sunt banii. Au avut loc extraordinar de multe tranzacţii în ultimele zile ale existenţei MF Global”, afirmă Corzine în declaraţia scrisă pregătită pentru audierea din Comisia pentru Agricultură a Camerei Reprezentanţilor şi postată pe site-ul acesteia, scrie Wall Street Journal.

MF Global a intrat în faliment la sfârşitul lunii octombrie, sub conducerea lui Corzine, care a ocupat anterior posturi precum guvernator al statului New Jersey şi senator SUA, dar şi o poziţie de top management la Goldman Sachs. După faliment, Corzine a demisionat din posturile de preşedinte şi director general al MF Global.

Estimarea de 1,2 miliarde de dolari privind fondurile lipsă aparţine administratorului pentru lichidarea MF Global, James W. Giddens.

Corzine va avea de înfruntat o atmosferă „neprietenoasă” în Comisia pentru Agricultură, dominată de partidul Republican, după ce în 2009 a fost susţinut de preşedintele Barack Obama într-o campanie, fără succes, pentru a fi reales ca guvernator.

Falimentul MF Global, al optulea ca amploare din istoria SUA, a lovit puternic încrederea în pieţele financiare şi a blocat afacerile pentru mulţi din deţinătorii celor circa 38.000 de conturi de tranzacţii de instrumente financiare şi materii prime din portofoliul MF Global. Clienţii companiei variau de la traderi importanţi la fermieri.

Mai multe instituţii ale statului american, inclusiv FBI, încearcă să dea de urma banilor, care ar fi trebuit să se afle în conturile clienţilor.