Fost şef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă. Povestea bugetarului cu Ferrari

Fost şef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă. Este vorba despre Petru Ioan Lupașc, care a fost prădat în timp ce se afla într-o destinaţie exotică în Thailanda. Culmea, pontul că nu este acasă a fost dat chiar de el.

19 sept. 2021, 17:20
Fost şef ANAF, jefuit de 500.000 de euro în timp ce era în vacanţă. Povestea bugetarului cu Ferrari
Petru Ioan Lupașc a fost prădat în timp ce se afla în Thailanda

Fost şef ANAF, jefuit de 500.000 de euro. Hoţii au intrat în casa bărbatului două nopți la rând. Mai întâi au furat bijuterii, apoi au furat cu totul un seif de o tonă cu 370.000 de mii de euro și 60.000 lei.

Fost şef ANAF, jefuit de 500.000 de euro

Unul dintre hoți era la o sală de jocuri și a pierdut banii la păcănele. A încercat să se împrumute, dar cineva i-a zis să îi ceară șefului fiscului. Acesta l-a contactat pe Facebook pe Lupașc care nu l-a ignorat, doar că i-a spus că nu are cum să îi dea, deoarece nu se află în ţară.

Citeşte şi: Jaf în Sectorul 5 al Capitalei! Hoții au intrat într-o locuință și au făcut pagube de 120.000 de lei

Aşa au aflat hoţii că șeful fiscului este în Thailanda și le-a venit ideea să-l jefuiască, umblând vorba că acesta are în casă 500.000 de euro, potrivit Antena3.ro.

Potrivit procurorilor, ghinionul hoţilor a fost că s-a rupt mânerul seifului și a căzut, fiind găsit de polițiști la fața locului. Astfel, au fost identificați hoții care, la începutul lunii august, au primit o primă condamnare nedefinitivă încă. Pedepse de la doi ani și o lună cu suspendare până la 19 ani și 3 luni de închisoare.

În urma scandalului, Lupașc a fost demis și abia apoi s-a sesizat şi ANI, care a constatat că fostul șef de la fisc nu poate justifica vreo 400.000 lei care i-au și fost confiscați.