Fost şef de la Poliţia Fălticeni, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului Cristinel Vasile Miron, șef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava – Poliția municipiului Fălticeni, ofițer de poliție judiciară cu gradul profesional de comisar șef, cu privire la săvârțirea infracțiunii de trafic de influență.

26 iun. 2016, 06:11
Fost şef de la Poliţia Fălticeni, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Potrivit DNA, în cursul lunii martie 2016, Cristinel Vasile Miron, în calitate de șef al Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Fălticeni, a pretins și primit suma de 500 de euro și foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 150 de lei, de Florin Marius Curcă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă funcționarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Suceava și îi va determina pe aceștia să stabilească o valoare a alcoolemiei sub limita legală, în dosarul în care acesta din urmă era cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, astfel încât să nu fie atrasă răspunderea penală pentru fapta comisă.

Totodată, Cristinel Vasile Miron a acceptat și promisiunea lui Florin Marius Curcă de remitere a sumei suplimentare de 2000 de euro, în cazul în care dosarul penal al acestuia din urmă s-ar fi soluționat favorabil.

Ulterior, întrucât alcoolemia stabilită în cauză de medicii legiști a fost superioară limitei prevăzute de lege pentru atragerea răspunderii penale, la insistențele inculpatului Florin Marius Curcă , polițistul Cristinel Vasile Miron  i-a restituit celui dintâi suma de 500 de euro, în mai multe tranșe.

Având în vedere că inculpatul Florin Marius Curcă  a recunoscut acuzația penală formulată împotriva sa, s-a dispus disjungerea cauzei în vederea încheierii unui acord ca urmare a recunoașterii vinovăției. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunere de menținere a măsurii preventive luată în privința polițistului Cristinel Vasile Miron. Procurorii au făcut precizarea că   această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.