Fost subprefect al judeţului Harghita, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Fostul subprefect al judeţului Harghita, Constantin Strujan, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă după ce ar fi cerut şi ar fi primit 20.000 de lei de la un om de afaceri, judecat în acelaşi dosar, pentru a determina funcţionari de la Apele Române să plătescă rapid facturi emise de firma acestuia.

12 mai 2016, 14:17
Fost subprefect al judeţului Harghita, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Strujan Constantin, la data faptei subprefect al județului Harghita, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, şi a lui Zaharia Iulian, la data faptei administrator al unei societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

Potrivit DNA, „în primăvara anului 2010, Strujan Constantin, în calitate de subprefect al județului Harghita, prevalându-se de influența avută asupra funcționarilor din conducerea Administrației Naționale „Apele Române”, a pretins și primit suma de 20.000 lei de la omul de afaceri Zaharia Iulian”.

„La cererea lui Strujan Constantin, banii au fost virați în contul unei persoane din anturajul acestuia. Ulterior, beneficiarul contului a predat banii subprefectului județului Harghita care l-a însoțit de fiecare dată când s-au efectuat retrageri de la bancomate sau ridicări de la casieria băncii.

În schimbul acestei sume de bani, inculpatul Strujan Constantin i-a promis omului de afaceri că-i va determina pe funcționarii publici susmenționați să asigure finanțarea pentru plata cu celeritate a facturilor emise de firma acestuia din urmă, în legătură cu lucrările derulate pe raza județului Harghita în domeniul hidrotehnic”, se mai arată în comunicatul emis de DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.