Fostă casieră a CAR a Pensionarilor Bârlad, condamnată la închisoare pentru delapidare

O fostă casieră de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bârlad a fost condamnată la un an şi două luni închisoare cu suspendare pentru delapidare, după ce a prejudiciat instituţia la care lucra cu peste 150.000 de lei, prin contractarea de credite pe numele unor persoane decedate sau fictive.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 18:00
Fostă casieră a CAR a Pensionarilor Bârlad, condamnată la închisoare pentru delapidare

După un an şi jumătate de procese, magistraţii Judecătoriei Bârlad au condamnat-o pe fosta casieră de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad, Anişoara Bejan, la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, după ce a creat instituţiei un prejudiciu de 158.841 de lei, prin contractarea de credite pe numele unor persoane decedate sau fictive.

Potrivit probelor depuse la dosar de către procurori, fosta casieră, ajutată de o altă colegă, a realizat, în zece luni, 55 de contracte ilegale de împrumut de la CARP Bârlad, prin folosirea de acte şi semnături false. Aceste fapte au fost descoperite un an mai târziu, în urma unui control al Comisiei de Cenzori a instituţiei bârlădene de creditare.

Instanţa a constatat că reprezentanţii CARP Bârlad au reuşit să recupereze aproape 50.000 de lei de la fosta casieră, diferenţa de bani urmând să fie recuperată pe cale civilă, într-un dosar disjuns din procesul în care Anişoara Bejan a fost condamnată pentru delapidare.

Până la pronunţarea instanţei şi pe latura civilă, magistraţii Judecătorie Bârlad menţin măsura sechestrului asiguratoriu pus de procurori încă de la declanşarea cercetărilor pe un imobil şi un teren din municipiul Bârlad ale femeii.