Fosta chelneriţă angajată la Apele Române şi-a dat demisia. Inginerul care s-a opus angajărilor politice a fost dat afară

Simona Iancu, fosta chelneriţă din Iaşi angajată pe post de inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, şi-a dat demisia, în urma dezvăluirilor despre angajările pe criterii politice din această instituţie. Totodată, inginerul care a dezvăluit neregulile a fost nevoit să plece, chiar dacă avea peste 20 de ani de experienţă, pe motiv că postul său a fost desfiinţat, relatează Recorder.ro

09 feb. 2021, 11:47
Fosta chelneriţă angajată la Apele Române şi-a dat demisia. Inginerul care s-a opus angajărilor politice a fost dat afară

Fosta chelneriţă a fost angajată la Apele Române chiar dacă nu avea niciun fel de experienţă în ceea ce implica apărarea împotriva inundațiilor. Dezvăluirea a fost făcută în urma unei investigaţii realizate de Recorder.ro.

„Potrivit surselor noastre, fosta chelneriță angajată inginer la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și-a dat demisia”, notează Recorder.ro.

În schimb, Gabi Musteață, care a avut curajul să vorbească despre angajările pe criterii politice, a fost nevoit să plece şi el din Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad.

„Gabi Musteață, inginerul care s-a opus angajărilor politice și a avut curaj să vorbească despre acest flagel, a plecat și el din instituție după ce postul i-a fost desființat. Ieri a fost ultima lui zi de muncă, fiind somat să predea cheia de la birou și laptopul de serviciu „cel târziu până în ora 15.30”. Acum speră să își câștige dreptatea în instanță, după ce a contestat desființarea subită a postului pe care îl ocupa.

În ciuda declarațiilor publice ale membrilor de la vârful Guvernului, care au promis că vor face dreptate la Apele Române, nimeni nu a încercat să îl păstreze în sistem pe Gabi Musteață, un inginer cu 25 de ani de experiență”, notează sursa citată.

Citeşte şi: Directorul de la Apele Române care a refuzat să lucreze cu ospătărița a fost dat afară. Ultima zi de muncă pentru cel care a reclamat situația revoltătoare

Directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași, este singurul care a rămas pe poziţii.

„Avram face mai departe jocurile la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române. Avocații vor fi plătiți din bani publici, deși instituția are angajați juriști a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, așa cum s-a și întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juriști din exterior este că cei din instituție sunt prea ocupați”, mai precizează autorii investigaţiei.

Potrivit Recorder, Gabi Musteață a dezvăluit modul în care a fost angajată Simona Iancu la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad, chiar dacă nu ştia nici măcar să deschidă un calculator.

„I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis calcultator. Colegii au întrebat: Totuși, nu ați mai lucrat după terminarea facultății? Ba da, am lucrat cinci ani la Master. Oh, super, cinci ani, dar totuși nu-i cam mult la master? Ah, da, dar la Master Club. Lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat”, a spus Gabi Musteață.

Citeşte şi: PNL continuă seria angajărilor controversate la Apele Române. O chelneriţă din Iaşi, angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut