PNL continuă seria angajărilor controversate la Apele Române. O chelneriţă din Iaşi, angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut

O fostă chelneriță la un bar din Iași a fost angajată la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, la departamentul care se ocupă de apărarea împotriva inundațiilor, fără a avea o minimă pregătire în domeniu.

02 feb. 2021, 12:26
PNL continuă seria angajărilor controversate la Apele Române. O chelneriţă din Iaşi, angajată la Administraţia Bazinală de Apă Prut

PNL continuă să facă angajări cel puţin dubioase la Apele Române, ultima fiind prezentată într-un amplu material al jurnaliştilor de la Recorder. Este vorba, de această dată, despre o angajare la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad, unde şef este Petru Avram, vicepreședinte PNL Iași.

Acesta se recomandă subordonaților ca „un animal politic care va ajunge cel puțin ministru” și le cere specialiștilor din instituție să accepte angajați care nu știu nici măcar în ce se măsoară debitul unui râu.

Un inginer din instituție s-a hotărât să vorbească despre acest fenomen, convins că, mai devreme sau mai târziu, politizarea Apelor Române va fi plătită cu vieți omenești. El povestește cum angajata Simona Iancu nu știa nici măcar să deshidă un calculator. „I-au explicat că trebuie să dea enter, domnișoara a apăsat pe ecranul calculatorului. A văzut că nu s-a deschis a mai insistat o dată, tot nu s-a deschis calcultator. Colegii au întrebat: Totuși, nu ați mai lucrat după terminarea facultății? Ba da, am lucrat cinci ani la Master. Oh, super, cinci ani, dar totuși nu-i cam mult la master? Ah, da, dar la Master Club. Lucrase la un club care se numea Master. Și avea abilități pentru case de marcat, atunci când apeși pe ecranul casei de marcat.”

PNL continuă seria angajărilor dubioase la Apele Române

Jurnaliștii de la Recorder au publicat în trecut un interviu cu Ovidiu Ianculescu, un inginer tânăr din Mureș care, anul trecut, obținuse prin concurs postul de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș, o instituție cu peste 400 de angajați, care gestionează infrastructura de apă din șase județe.

La doar câteva luni s-a schimbat guvernarea PSD cu cea PNL, directorul Apelor Române a fost înlocuit cu Ervin Molnar, lider local PNL, și au început să fie făcute schimbări și în teritoriu.

Ianculescu a pus la dispoziția jurnaliștilor înregistrări din momentul în care s-a trezit că este pus în fața unei coli de hârtie să-și scrie demisia și le-a povestit experiența. Doar că apoi au început în cascadă reacții din zona liberală, precum și de la Apele Române, Ianculescu fiind arătat cu degetul că are un naș de cununie care e membru PSD.

În urmă cu două luni, Recorder a dezvăluit că, în majoritatea județelor din România, Partidul Național Liberal a instalat la conducerea administrațiilor bazinale și a sistemelor de gospodărire a apelor oameni fără niciun fel de pregătire în domeniu, recomandați doar de carnetul de partid.

Citeşte şi: Coadă de sute de persoane la biroul DSP de pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni