Directoarea demisă de la „Jean Monnet”: Nu pot să părăsesc şcoala pentru că sunt profesor titular

Conducerea Liceului "Jean Monnet" a fost demisă după ce reprezentanţii conducerii instituţiei de învăţământ au fost chemaţi de dimineaţă la Inspectoratul Şcolar. Măsura luată de inspectorat vine după ce ministrul Educaţiei a cerut demiterea directorilor liceului, pe care-i acuză că nu au gestionat cum trebuie întregul scandal.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 06:27
Directoarea demisă de la „Jean Monnet”: Nu pot să părăsesc şcoala pentru că sunt profesor titular

Fosta directoare de la Liceul Jean Monnet, Tudoriţa Codreanu, a declarat luni dimineaţă că nu va părăsi şcoala pentru că este profesor titular şi că nici nu va contesta decizia de a fi demisă pentru că „nu putem lupta cu sistemul”.

Trebuia să se găsească un ţap ispăşitor, iar acesta suntem noi (conducerea Liceului Jean Monnet – n.r.). Nu pot să părăsesc şcoala pentru că sunt profesor titular. Părăsesc doar funcţia de director, dar rămân în aceeaşi şcoală„, a declarat fosta directoare de la Liceul Jean Monnet.

Întrebată dacă va contesta decizia de a fi demisă, aceasta a spus că „ne putem lupta cu sistemul”.

Este nedrept ceea ce au făcut elevele în afara şcolii, eu nu trebuie să fiu răspunzătoare de ceea ce fac toţi elevii„, a mai spus Tudoriţa Codreanu.

Conducerea Liceului Jean Monnet a fost demisă din cauza gravelor nereguli constatate de Corpul de control al MECTS, iar Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va monitoriza timp de un an activitatea unităţii de învăţământ, a declarat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.