Fosta directoare Tarom, audiată luni la DNA în dosarul reţinerii avioanelor la sol: Domnul Cuc a trecut o linie UPDATE

Mădălina Mezei, fostul director al Tarom, a fost audiată luni la DNA, în dosarul privind presupusa solicitare a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de a ţine la sol unele avioane, în ziua moţiunii de cenzură.

21 oct. 2019, 04:48
Fosta directoare Tarom, audiată luni la DNA în dosarul reţinerii avioanelor la sol: Domnul Cuc a trecut o linie UPDATE

UPDATE Mădălina Mezei, fostul director TAROM, a declarat luni, după audierea la DNA, că ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, „a trecut o linie” atunci când a considerat „că-şi poate bate joc de cariera şi profesia unui om”.

„Eu cred în familie, în carieră şi TAROM. TAROM este a doua mea familie. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că-şi poate bate joc de cariera şi profesia unui om. Planul meu profesional este de a livra o strategie pentru TAROM pe termen lung, iar eu l-am crezut pe domnul Cuc, considerând că putem construi împreună aşa ceva”, a declarat Mezei la ieşirea din DNA.

_______

UPDATE Fostul director TAROM a ajuns la DNA în jurul orei 10.00.

„Sunt convinsă că adevărul va ieși la iveală”, a declarat Mădălina Mezei la intrarea în sediul DNA.

Întrebată dacă i s-a cerut să nu facă declarații, Mezei a spus că nu i-a cerut nimeni acest lucru.

„Nu mi-a cerut nimeni nimic, mă duc și spun adevărul, atât”, a mai spus fostul director TAROM.

_______

DNA s-a autosesizat în uma declaraţiilor fostei directoare a Tarom, Mădălina Mezei, referitoare la solicitarea ministrului Răzvan Cuc de a ţine avioanele la sol în ziua moţiunii de cenzură. Mădălina Mezei va fi audiată luni.

Ea a confirmat informaţiile apărute în spaţiul public, potrivit cărora ministrul i-ar fi cerut să ţină la sol unele avioane pe curse interne, iar ulterior a publicat mesajele schimbate cu Răzvan Cuc.

Mezei spunea că ministrul Transporturilor i-a adresat solicitarea cu o zi înaintea moţiunii de cenzură.

Mădălina Mezei declara că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-a cerut nu doar să anuleze curse interne, ci şi să-i identifice pe parlamentarii aflaţi la bordul acestora, pentru a-i împiedica să voteze moţiunea de cenzură.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, după ce a trimis Corpul de Control la Tarom şi la Ministerul Transporturilor, că vrea să afle adevărul din această situaţie şi, când va avea dovada unei greşeli de la o parte sau alta, va fi neiertătoare în a lua măsuri.

”Mâine (luni – n.r.) o să am primele detalii legate de Corpul de control, pe care l-am trimis atât la Tarom, cât și la Ministerul Transporturilor. (…) Da, am discutat cu dl. Cuc. A negat toate aceste lucrur legate de avioane, de întârziere, de rămânerea la sol. Nu aș vrea să mă implic, dar eu cred că acest lucru nu se putea. Gândiți-vă că dacă se întârzia zece minute, era vinovat premierul. Nu cred eu că dl. Cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine într-o situație neplăcută”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citeşte şi: Scandalul TAROM se tranşează luni. Corpul de control al guvernului prezintă raportul