Fosta mână dreaptă a lui Adrian Sârbu: „Despre salariul Andreei Esca”

Doina Gradea, fosta asistentă a lui Adrian Sârbu, a început un serial despre culisele de la Pro TV. Nu a ocolit nici mitul despre salariul Andreei Esca. 

30 sept. 2015, 11:29
Fosta mână dreaptă a lui Adrian Sârbu: „Despre salariul Andreei Esca”

„CE SALARIU ARE ANDREEA ESCA???? Care este salariul Andreei Esca? M-a intrebat fata care imi face curat in casa… M-a intrebat mama mea, m-au intrebat profii la examene, vecinii, m-au intrebat prietenii, m-au intrebat porcii de pe OSP, m-a intrebat vanzatoarea de la Mega, Politia Romana, colegii jurnalisti.
Citesc presa in fiecare zi, deformatie profesionala, si constat ca nu zilnic, dar aproape saptamanal, este minim un titlu din categoria ‘Bomba: salariul Andreei Esca”. Toti promit dezvaluiri, toti par ca detin adevarul absolut transpus in „ce salariu are Esca”. WTF… De ce de ani si ani si ani de zile intereseaza pe toata lumea ce salariu are Esca??? Oare care o fi misterul acestei intrebari care roade orice romanas, de orice varsta, de orice profesie.

Andreea Esca, primele declaraţii despre salariul de la PRO TV

Ah, sa va povestesc o intamplare. Nu dau nume. Un mare om de afaceri, barbat, se vede cu mine la o prima intalnire de business. Discutam ce discutam de ale noastre. Agream o colaborare. Stabilim o noua intalnire. Dupa care isi deschide nasturii la sacoul costumului si, mai degajat si prietenos,si incepe sa ma intrebe din viata de televiziune. Cum e, ce e. Fac si eu aproape la fel, mai degajata, si incep sa ii spun cum ca e multa adrenalina, e misto, satisfactii multe, munca enorma. Dupa care vine lovitura de ciocan. „Dar ce salariu are totusi Esca?”… Pe limba imi statea sa ii raspund „Ce te … grija pe tine?”. Ma asteptam de la un om de afaceri sa ma intrebe detalii de business, despre mirajul televiziunii, cum se poate, cum se face, cum aranjezi, cum-necum. Dar sa te intrebe ditai omul de afaceri, mega milionar, renumit de serios, ce salariu are Andreea Esca???!!! Asta mi s-a parut prea de tot.
De la un anumit moment m-am obisnuit sa mi se puna aceasta intrebare ca prima intrebare sau maxim a doua din conversatie, dupa ce faceam cunostinta cu cineva.

Citeşte şi Andreea Esca, ghinion în AFACERI. ce se întâmplă cu firma care poartă numele vedetei Pro TV

Ca sa fie clar. Eu sunt una din acele persoane care stie salariul Andreei Esca. Am stiut pana la un anumit moment. Nici nu mai conteaza pana cand am stiut, important e sa dau o cifra. Nu neaparat exacta, ci prima cifra sau macar pe urmatoarea. Orice indiciu ar fi de ajuns pentru un titlu bomba in presa. Cate masini de spalat ti-ai putea lua dintr-un salariu al lui Esca, cate vacante si unde ti-ai putea face, ba am auzit-o pe o studenta la conservator intrebandu-ma „cate harpe mi-as putea lua dintr-un salariu al lui Esca?”…
Ce ma mira este ca unul nu m-a intrebat ce salariu are Pavel Bartos sau alta vedeta din PRO TV. Si Pavel prezinta totusi doua din cele mai mari show-uri de televiziune din Romania. Romanii au talent si Vocea Romaniei. Ar putea sa aiba salariu chiar mai mare decat al lui Andreea Esca. Nu credeti? Poate ca da, poate ca nu. Cert este ca nimeni nu este interesat de salariul lui Pavel Bartos. Maximul pare ca e atins de salariul lui Andreea Esca.
O sa scriu saptamanal amintirile mele din televiziune si, celor interesati de dezvaluiri, de chestii inedite, le recomand sa citeasca pana vor afla si salariul lui Esca. O sa vorbesc despre el, e clar. Si despre multe altele.
Mare miraj este televiziunea. Mare de tot.
A fost viata mea multa vreme si am participat mult si direct la tot ce a fost PRO TV”.

Citeşte şi Andreea Esca, gafă ruşinoasă în direct. Colegii ei au rămas cu gura căscată când au auzit ce poate spune

Despre începuturile Pro TV:

  • „Am fost “acuzati” de unii pana si de faptul ca “am furat” Ziua Nationala a Romaniei, 1 Decembrie.
    Adrian Sarbu a fost cel care a decis in 1995 lansarea oficiala a PRO TV pe 1 Decembrie. Pentru ca ne stabilisem ca tinta sa fim asset national, cel mai puternic brand media. Si sa ne identificam cu Romania, cu romanii.”
  • „Evenimentul lansarii PRO TV a avut loc la Palatul Parlamentului de astazi, fosta Casa a Poporului, in cea mai mare sala, si a avut cica 1000 de invitati – personalitati din Romania, oameni de afaceri, politicieni, dar si din strainatate. Dupa discutii indelungate si vizionari de diverse sali si palate, Adrian Sarbu a decis: Casa Poporului! Nici o alta locatie! Acolo am lansat PRO TV. Intr-o zi de 1 Decembrie, ziua Nationala, pe un ger aprig, cu mari emotii.”
  • „Era primul meu proiect serios si parca mult prea mare pentru mine. Ma simteam mica-mica in imensa Casa a Poporului si pe langa cele 1000 de personalitati care scriau istoria Romaniei si istorie mondiala. Oameni ca Ronald Lauder, Leonard Fertig, Ion Tiriac, Adrian Sârbu, șefii unor companii media renumite din lume, directori de ziare de prestigiu din lume si noi, cei care trebuia sa fim pe masura acestui eveniment.”loading...