Fosta noră a lui Măgureanu, la DNA pentru a da declaraţii după ce a făcut mai multe denunţuri

Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, a venit joi la DNA, fiind citată de procurori pentru a da declaraţii după ce a făcut mai multe denunţuri care îi vizează, printre alţii, pe fostul ei socru, Virgil Măgureanu, dar şi pe Crin Antonescu, Mugur Isărescu, Elan Schwartzenberg, primarul din Bragadiru, prefectul din Teleorman şi doi magistraţi.

24 mart. 2016, 09:45

Fosta noră a lui Măgureanu a ajuns la sediul DNA în jurul orei 11.15, fiind însoţită de Florin Ghiulbenghian, cu care a fost şi când a depus plângerile penale. Alina Petre a arătat că nu poate poate spune motivul pentru care a venit la DNA.

Alina Petre a depus, săptămâna trecută, mai multe plângeri penale, atât la DNA Bucureşti, cât şi la DNA Ploieşti.

Unele dintre plângeri, depuse la DNA central în 14 martie. îi vizează pe Virgil Măgureau, fost director al Serviciului Român de Informaţii, Crin Antonescu, în calitate de fost preşedinte interimar al României, Adina Vălean, eurodeputat, soţia lui Crin Antonescu, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu, oameni de afaceri, Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman, Gheorghe Mihai, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, Elena Brânduşa Gheorghe, judecător la Tribunalul Bucureşti şi Vasile Cimpoeru, primarul oraşului Bragadiru.

DNA, decizie BOMBĂ după denunţurile norei lui Măgureanu. Nume grele din politică urmează să fie audiate

În plângerile penale sunt „infracţiuni extrem de grave comise de mai mulţi cetăţeni români în ultimii 10 ani”, potrivit Alinei Petre.

„Am o problemă de constiinţă civică, pentru că am participat şi am fost martor ocular la nişte evenimente, fapte. Eu am suspiciunea că ar constitui fapte de corupţie. (…) Fals în declaraţiile de avere, uz de fals, declaraţii false în inscrisuri private, trafic de influenţă, atât la Chiliman, cât şi Oprescu”, a spus atunci Alina Petre, precizând că este vorba de patru denunţuri, iar faptele s-ar fi petrecut în decursul a zece ani.

Întrebată de jurnalişti dacă deţine probe pentru acuzaţiile pe care le face, Alina Petre a spus: „Sunt acte obţinute, înscrisuri”.

În 16 martie, Alina Petre a depus alte denunţuri, atât la DNA central, cât şi la DNA Ploieşti. În aceeaşi zi a mers la Secţia 3 de Poliţie din Bucureşti, unde a depus probe pentru a dovedi că a fost ameninţată de persoane implicate în dosarul Romprest.

Fosta noră a lui Virgil Măgureanu a depus şi în octombrie 2015 mai multe plângeri la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de parte vătămată. Ea arăta atunci că este vorba despre acuzaţii de corupţie, în condiţiile în care domnul Virgil Măgureanu şi familia” i-au afectat „toate interesele”.

viewscnt