Fosta „perlă” a litoralului românesc renaşte. Complexul va fi redeschis din acest sezon VIDEO

Cândva ,,Perla Litoralului” românesc, complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere din statiunea Olimp va renaşte până la începutul sezonului estival. Complexul ar urma să aibă 1.200 de camere și să fie transformat într-un resort de 4 stele, all inclusive. Valoarea investiţiei se ridică la circa 40 de milioane de euro.

21 feb. 2020, 19:38
Fosta „perlă” a litoralului românesc renaşte. Complexul va fi redeschis din acest sezon VIDEO

Considerată drept una din stațiunile de lux de pe litoralul românesc în perioada comunistă, loc unde veneau turiștii străini la Marea Neagră și unde multe filme autohtone s-au filmat, Olimp a ajuns azi un loc pe jumătate pustiu și abandonat. celebrul complex Panoramic-Amfiteatru-Belvedere ar fi gura de oxigen de care staţiunea are nevoie.

Pe 12 iunie va fi dat în funcţiune. Şi aşa o aducă amintiri frumoase românilor care au afost odată aici. Le va da imboldul să vină înapoi, ca să vină să vadă iară şi complexul Are o arhitectură specială şi era păcat să-l schimb ceva. Acest complex, din câte ştiu eu, a fost proiectat de un arhitect român împreună cu un francez. Are o istorie foarte frumoasă, care m-a atras mult„, a declarat pentru România TV investitorul Mohammad Murad.

Complexul va avea 1.200 de camere şi 3.000 de locuri şi va fi transformat într-un resort de 4 stele, all inclusive. „Principalele puncte de atracţie ale acestui ansamblu vor fi cele două fântâni înalte de 20m, care vara vor oferi răcoare, dar şi un spectacol pentru turişti. De asemenea, avem şi piscine pentru copii, dar şi pentru adulţi. Se vor putea bucura de privelişte stând şi savurând o băutură pe terasele resortului„, spune şi consilierul juridic Georgiana Oprescu.

Resortul va avea cinci restaurante: restaurant românesc, restaurant internaţional, mediteranean, libanez, dar şi asiatic, iar bucatele vor fi preparate de chefi vestiţi. De asemenea, legumele folosite pentru aceste preparate vor fi bio, fiind cultivate într-o seră de 10.000 de mp, amplasată în apropiere. Întreaga investiţie se ridică la circa 40 de milioane de euro.