Fosta şefă a SGG, tupeu fără limite

Acuzaţii şi tupeu maxim. Asta arată actele obţinute de România TV, pe care fosta şefă a SGG, Daniela Andreescu, le-a depus la Curtea de Apel Bucureşti. "Imaginea Guvernului a fost prejudiciată prin eliminarea mea în mod abuziv", spune Andreescu, în acţiunea deschisă în instanţă împotriva lui Boc. Mai mult, ea vrea şi daune de la fostul premier, pe motiv că ar fi concediat-o fără motive.

RomaniaTV.net
11 feb. 2012, 10:18
Fosta şefă a SGG, tupeu fără limite

Daniela Andreescu se consideră o victimă și e de părere că, prin demiterea sa, Guvernul a avut, de fapt, de pierdut. Asta deoarece instituția și-a asociat imaginea cu cea a Danielei Andreescu, cu o zi înainte de a fi dată afară. Andreescu a mers alături de Emil Boc la discuții cu premierul Israelului, iar imaginile au apărut în presa internațională.

Se poate spune că imaginea Guvernului a fost prejudiciată mai ales prin eliminarea mea în mod abuziv după ce, cu o zi înainte, m-am aflat imediat lângă prim ministrul României, la discuţii cu premierul Israelului, în delegaţia oficială, reprezentând România, imagine difuzată pe tot mapamondul”, se plânge fosta şefă a SGG, în acţiunea intentată împotriva lui Boc.

Fostul secretar general al Guvernului spune, în cererea către judecător, că Emil Boc a dat-o afară din informații pe care le cunoștea personal, fără a face o anchetă și, de aceea, nu și-a putut exprima punctul de vedere.

Premierul nu a făcut niciun fel de motivare cu privire la decizia luată, ca şi cum un angajator, pentru simplul fapt că are prerogativa legală de a dispune concedierea unui salariat, poate proceda la această masură„, susţine Andreescu.

Acuzațiile și tupeul doamnei Andreescu nu se opresc însă aici. Fostul secretar general al Guvernului e nemulțumit de atribuțiile ce i-au fost date pe vremea când era șef, când a fost pus, ”în poziție de adversitate cu mari trusturi de presă”.

Dacă critică Guvernul, atunci când vine vorba despre sine Andreescu are numai cuvinte de laudă: e o persoană cu un trecut și viitor profesional impecabil, declarată vinovată din slugărnicie și teamă. E atât de nevinovată încât ANI și Corpul de Control se chinuie să găsească motive care să acopere decizia de concediere.

Nu numai că am fost eliberată din funcţie într-o manieră inacceptabilă pentru o persoană care are pregătire şi experienţă, un trecut şi un viitor profesional, dar prin aceasta s-a creat convingerea unei vinovăţii pe care acum, din slugărnicie sau teamă, Corpul de Control al prim-ministrului dar şi ANI se chinuie să găsească elemente pentru ca postdecizia dumneavoastră să susţină justeţea măsurii luate„, spune fosta şefă SGG.

Dacă independența sa ca șef al SGG este clară, Daniela Andreescu spune că cei de la ANI au lucrat sub comanda șefului lor și de aceea au declarat-o incompatibilă, deși pentru spațiul închiriat de soț de la RA-APPS nu ea a dat aprobare. Așa că vrea să revină la Guvern și să primească daune.

Ce vor spune judecătorii vom afla însă de abia în luna martie, când încep cele două procese.