Fosta şefă de cabinet a lui Dan Barna, numită în consiliul de administraţie al unei sucursale Transelectrica, deşi nu are experienţă pe piaţa de energie

Elena Tudose, fosta şefă de cabinet a vicepremierului Dan Barna, a primit o funcţie în Consiliul de administraţie al OPCOM, o sucursală Transelectrica. Asta în pofida faptului că experienţa sa nu are legătură cu piaţa de energie.

02 aug. 2021, 12:31
Fosta şefă de cabinet a lui Dan Barna, numită în consiliul de administraţie al unei sucursale Transelectrica, deşi nu are experienţă pe piaţa de energie
Elena Tudose, fosta şefă de cabinet a lui Dan Barna

Fosta şefă de cabinet a lui Dan Barna a fost numită secretar de stat în cabinetul vicepremierului în 2020, potrivit NewsWeek.  Elena Tudose a ocupat această funcţie până la sfarţitul lunii iulie 2021, când a fost propusă membru provizoriu în CA-ul OPCOM, filială a Transelectrica, care are rolul de administrator al pieţei de energie electrică.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern din 28 iulie s-a aflat un memorandum iniţiat de secretarul general al Executivului, Tiberiu Gorun, şi avizat de Dan Barna, prin care Elena Tudose era propusă la o funcţie în CA al OPCOM.

Fosta şefă de cabinet a lui Dan Barna, numită în CA al unei filiale Transelectrica prin derogare acordată de Guvern

Compania Transelectrica este subordonată Secretariatului General al Guvernului. Pentru a fi numiţi în consiliile de administraţie ale societăţilor subordonate Executivului, secretarii de stat au nevoie de derogare. Potrivit Newsweek, surse politice susţin că au fost acordate în ultima vreme numeroase astfel de derogări de către cabinetul Cîţu, dar memorandumurile nu au fost anunţate public. În şedinţa din 28 iulie, informarea de presă menţionează aprobarea a trei memorandumuri, niciunul neavând legătură cu promovarea Elenei Tudose.

Citeste si Dan Barna, declarații halucinante în scandalul CFR: „Nu e nici prima, nici ultima dată. Trenul a ajuns până la urmă la destinație. Situația se poate repeta. Pentru mine subiectul e închis”

Tudose câştiga circa 10.000 de lei pe lună pe vremea când era şefa de cabinet a lui Barna, la USR. Soţul ei lucrează la Lidl şi câştiga circa 15.000 de lei pe lună. Numirea în CA-ul OPCOM îi va aduce, probabil, un venit de aproximativ 5.000 de lei pe lună.

Fosta şefă de cabinet a lui Dan Barna a absolvit SNSPA şi are un doctorat la ASE. Cariera ei nu a avut nici o legătură cu piaţa de energie până acum. După ce USR a fost obligat în instanţă să comunice salariile angajaţilor, s-a aflat faptul că salariul ei a fost cu mult peste salariile obţinute de ceilalţi angajaţi ai formaţiunii. În luna iulie a anului trecut, Elena Tudose era remunerată cu 9.000 de lei net. În luna noiembrie a aceluiaşi an, salariul i-a fost redus la 7.363 de lei.

Citeste si Dan Barna vrea restricții mai dure pentru cei nevaccinați: „Nu există un drept al omului de a-i infecta pe ceilalţi”