Fosta şefă de la SGG a câştigat la Curtea de Apel procesul cu ANI

Fostul secretar general al Guvernului Daniela Andreescu a câştigat la Curtea de Apel Bucureşti procesul în care a contestat raportul ANI privind incompatibilitatea sa, instanţa dispunând, vineri, anularea actului administrativ.

RomaniaTV.net
25 mai 2012, 11:39
Fosta şefă de la SGG a câştigat la Curtea de Apel procesul cu ANI

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au admis, vineri, acţiunea Danielei Andrescu şi au dispus anularea raportului de evaluare al ANI din 16 ianuarie. Decizia Curţii de Apel Bucureşti poate fi contestată la instanţa supremă.

Fostul secretar general al Guvernului a contestat la Curtea de Apel Bucureşti raportul prin care Agenţia Naţională de Integritate a declarat-o incompatibilă şi a dat în judecată şi Guvernul, cerând totodată anularea deciziei prin care a fost revocată din funcţie.

În 8 martie, Daniela Andreescu a pierdut la Curtea de Apel Bucureşti procesul privind revocarea sa din funcţie, instanţa stabilind că aceasta trebuia să-l cheme în judecată pe Emil Boc, şi nu întreaga instituţie. Decizia din acest dosar a fost contestată de Daniela Andrescu la instanţa supremă, în 16 mai, primul termen de judecată fiind stabilit pentru 18 octombrie 2013.

Daniela Andreescu declara, la sfârşitul lunii ianuarie, că instanţa este cea în măsură să clarifice dacă a comis o eroare la conducerea SGG şi dacă modul de revocare din funcţie a fost corect.

Emil Boc declara atunci că el a luat decizia corectă de a o demite pe Daniel Andreescu din funcţia de secretar general al Guvernului şi că în calitatea sa de premier are posibilitatea să demită orice demnitar pe care îl numeşte prin decizie.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către Daniela Nicoleta Andreescu, fost secretar general al Guvernului României în perioada 5 ianuarie 2009 – 25 noiembrie 2011.

Daniela Nicoleta Andreescu, în calitate de secretar general al Guvernului, a aprobat Nota Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) privind atribuirea către Asociaţia Clubul de Pescuit Sportiv Delta Fishing a unui spaţiu de 105,2 mp, situat la parterul imobilului din Strada Matei Basarab nr. 71, bloc L 111A, sector 3, Bucureşti, pe o perioadă de un an.

De asemenea, Daniela Nicoleta Andreescu a aprobat, la data de 2 iunie 2010, extinderea termenului de atribuire a spaţiului de 105,2 mp de la unu la cinci ani.

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 16 noiembrie 2011, o ordonanţă de urgenţă prin care erau puse în vânzare peste 700 de imobile aflate în administrarea RA-APPS. Pe lista acestor imobile, se regăsea şi sediul firmei fiicei secretarului general al Guvernului, Irina Zisman, sediu care se află pe strada Ion Câmpineanu nr.3A, precum şi o cotă indiviză, de 32,89 de metri pătraţi, situată la parter, la adresa la care se află firma lui Aurel Teodorescu.