Fosta soţie a lui Jeff Bezos s-a recăsătorit cu un om de rând. Noul soţ este profesor de chimie la şcoala unde învaţă copiii ei

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, s-a căsătorit cu un profesor de la școala unde învață copiii ei, la doi ani de la divorțul de fondatorul Amazon.

08 mart. 2021, 12:12
Fosta soţie a lui Jeff Bezos s-a recăsătorit cu un om de rând. Noul soţ este profesor de chimie la şcoala unde învaţă copiii ei

Fosta soţie a lui Jeff Bezos este una dintre cele mai bogate femei din lume, cu o avere estimată la 53 de miliarde de dolari, iar vestea recăsătoriei sale a fost făcută publică pe site-ul fundației filantropice „Giving Pledge”. Patronul Amazon nu a rămas indiferent la această ştire şi a reacţionat imediat. „Dan este un om grozav, și sunt fericit și încântat pentru amândoi„, a transmis Jeff Bezos, prin intermediul unui comunicat de presă.

Noul soţ al lui MacKenzie Scott este Dan Jewett, profesor de chimie la prestigioasa şcoală Lakeside, unde învaţă copiii ei. De altfel, pe pagina sa de pe Amazon este specificat că „locuiește în Seattle cu cei patru copii și cu soțul ei, Dan”, după cum scrie BBC.

MacKenzie Scott și-a făcut publică intenția de a dona cea mai mare parte a averii ei, iar recent a făcut donații de peste patru miliarde de dolari. Majoritatea donațiilor sale au mers către organizații caritabile conduse de femei, bănci de alimente și instituții de învățământ. Ea a fost căsătorită cu Jeff Bezos timp de 25 de ani și l-a ajutat să pornească Amazon în 1994. Totodată, MacKenzie Scott a scris două romane.

Citeşte şi Bill Gates: „Ţările bogate ar trebui să treacă la carne 100% sintetică”

La momentul divorțului, în 2019, Jeff Bezos era cea mai bogată persoană din lume, deținând peste 16% din retailerul Amazon, iar în urma separării, MacKenzie a primit 4% din acțiunile companiei. În prezent, ea este a 22-a cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 53 de miliarde de dolari, în timp ce fostul ei soț este în continuare pe primul loc, la fel ca acum doi ani, cu 171 de miliarde de dolari.

Citeşte şi Top 10 cele mai bogate femei din lume. Împreună au aproape o jumătate de trilion de dolari