Top 10 cele mai bogate femei din lume. Împreună au aproape o jumătate de trilion de dolari

Cele mai bogate 10 femei din lume, adună împreună peste 400 de miliarde de dolari. Pe locul 1 se află nepoata fondatorului L’Oreal, cu o avere de 73.7 miliarde de dolari, în timp ce Top Ten-ul este încheiat de Iris Fontbona, care are o avere de 21.2 miliarde de dolari.

12 ian. 2021, 10:09
Top 10 cele mai bogate femei din lume. Împreună au aproape o jumătate de trilion de dolari

Pe locul 1 între cele mai bogate femei din lume se poziţionează Francoise Bettencourt Meyers, nepoata fondatorului L’Oreal. Moştenitoarea imperiului L’Oréal are o avere de 73.7 miliarde de dolari. Pe locul 2 se poziţionează Alice Walton, fiica lui Sam Walton, fondatorul celebrului lanţ de magazine american, Walmart. Averea ei este estimata la 68.7 miliarde de dolari, potrivit Forbes. Cu toate acestea, Alice se concentrează mai mult pe artă. Are în colecţia sa piese care valorează sute de milioane de dolari. Mai mult, ea este cea care a deschis Muzeul de artă americană Crystal Bridge din Bentonville, Arkansas.

Locul 3 este ocupat de McKenzie Scott, fosta soţie a fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Averea ei este estimată la 54.9 miliarde de dolari. Cea mai mare parte a averii provine de la fostul soţ, cel mai bogat om din lume la acest moment, cu o avere de 182 de miliarde de dolari.

Citeşte şi Bogaţii n-au răbdare să stea la coadă pentru a primi vaccinul anti-Covid. Cum şi unde sar aceştia peste coadă, pentru a primi dozele

Pe locul 4 este Julia Koch cu o avere estimată la 44.9 miliarde de dolari. Julia este văduva lui David Koch care a deţinut Koch Industries, o multinaţională care se ocupă de fabricarea, rafinarea şi distribuţia de petrol, produse chimice şi energie. La jumătatea topului celor mai bogate femei se găseşte Yang Huiyan. Chinezoaica are o avere de 32.5 miliarde de dolari. Ea a moştenit de la tatăl său 57% la sută din compania Country Garden Holdings.

Locul 6 îi revine lui Jacqueline Mars, moştenitoare a fondatorilor celebrei companii americane de dulciuri Mars, Incorporated. Averea lui Jacqueline este estimată la 28.9 miliarde de dolari. Susanne Klatten ocupă locul 7. Susanne a primit majoritatea banilor de la mama ei, una dintre soţiile lui Herbert Quandt, omul care a condus BMW pe piaţa vehiculelor de lux. Klatten a moştenit aproape 20%. Nemţoaica deţine o avere de 26 de miliarde de dolari.

Laurene Powell Jobs, se situează pe locul 8. Văduva lui Steve Jobs, fondatorul Apple, a moştenit o sumă imensă. Are acum o avere estimată la 22.3 miliarde de dolari. Laurene i-a dăruit lui Steve Jobs 3 copii, pe Eve, Reed şi Erin. Penultima în acest top este Zhong Huijuan. Chinezoaica cu o poveste inedita. Fostă profesoară de chimie, Zhong a renunţa la cariera din învăţământ ca să înfiinţeze o companie de farmaceutice. Companie datorită căreia, chinezoaica are o avere estimată la 21.8 miliarde de dolari.

Ultima în Top 10 al celor mai bogate femei din lume, dar cu o avere deloc de neglijat de 21.2 miliarde de dolari, este Iris Fontbona. Ea este văduva lui Andrónico Luksic care a deţinut mine de cupru în Chile.


loading...