Foşti directori SRI, condamnaţi pentru fals în declaraţii

Generalii în rezervă Dumitru Zamfir şi Ionel Marin au primit pedepse  de un an de închisoare cu suspendare, din cauză că şi-au atribuit locuinţe uzând de documente false.

RomaniaTV.net
28 oct. 2011, 20:10
Foşti directori SRI, condamnaţi pentru fals în declaraţii

Doi foşti directori adjuncţi ai Serviciului Român de Informaţii au fost condamnaţi la un an de închisoare cu suspendare, de Curtea Supremă de Justiţie. Generalii în rezervă Dumitru Zamfir şi Ionel Marin, şi-au atribuit, prin documente false, locuinţe în zone rezidenţiale din Bucureşti. Cei doi sunt obligaţi acum să restituie casele către SRI. Decizia de condamnare poate fi atacată cu recurs.

Dumitru Zamfir şi Ionel Marin au ocupat funcţia de director adjunct în perioada când SRI era condus de Radu Timofte, în prezent decedat. Atât cei doi cât şi Timofte au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pentru mai multe infracţiuni de fals în declaraţii.

În cazul lui Radu Timofte, judecătorii au decis încetarea procesului penal ca urmare a decesului, dar au obligat familia să restituie statului apartamentul din Bucureşti obţinut ilegal.