Foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au blocat un drum european şi cer câte un leu şoferilor

Peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au protestat şi joi, blocând drumul european E 60 pentru aproximativ 15 minute, timp în care au cerut şoferilor nevoiţi să îşi oprească maşinile câte un leu "pentru repornirea combinatului".

RomaniaTV.net
21 mart. 2013, 10:22
Foştii angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au blocat un drum european şi cer câte un leu şoferilor

Cei peste o sută de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii s-a adunat şi joi în faţa combinatului şi au decis să blocheze din nou drumul european E 60, având o pancartă cu inscripţia „Donaţi leul să pornim ISCT-ul” (fosta denumire a combinatului de la Câmpia Turzii – n.r.).

Protestatarii le-au şoferilor nevoiţi să oprească să dea câte un leu „pentru repornirea combinatului”. „Foştii angajaţi de la Mechel au protestat şi joi şi am blocat drumul, cerând şoferilor să ajute cu câte un leu repornirea combinatului. Este un gest simbolic pe care l-am făcut”, a declarat fostul lider de sindicat din Laminorul 3 Dorin Vâţă.

În timp ce protestatarii blocau drumul, în coloana de maşini care s-a format s-a aflat şi deputatul PC de Cluj Ioan Moldovan, acesta fiind huiduit de oameni. Parlamentarul a întors maşina şi a plecat.

Blocarea drumului european a durat aproximativ 15 minute.

Cei peste 700 de foşti angajaţi ai Mechel Câmpia Turzii au primit, miercuri, circa un sfert din salariile compensatorii, ceea ce înseamnă câte 900 de lei, dar au anunţat că vor continua protestele până la încasarea întregii sume.

Fostul lider de sindicat din Laminorul 3 Dorin Vâţă declara, miercuri, că banii au provenit dintr-un avans de un milion de lei primit de noul acţionar al Mechel de la o firmă de preluare a fierului vechi.

Aceasta este cea de-a treia săptămână de proteste ale foştilor angajaţi de la Mechel Câmpia Turzii, faţă de neplata salariilor compensatorii. Oamenii au decis, săptămâna trecută, să reia protestele, după ce conducerea Mechel Câmpia Turzii a propus plata eşalonată pe trei luni a salariilor compensatorii şi ca foştii angajaţi să taie utilaje casate pentru a le vinde la fier vechi pentru banii aferenţi acelor plăţi, disponibilizaţii fiind nemulţumiţi de această soluţie.