Foştii miniştri Ramona Mănescu şi Radu Stroe vor fi audiaţi în dosarul accidentului din Apuseni

Foştii miniştri Ramona Mănescu şi Radu Stroe au fost citaţi, marţi, la Parchetul ICCJ pentru a da declaraţii în dosarul privind accidentul aviatic din munţii Apuseni, dar audierea lor a fost amânată pentru o dată ulterioară, întrucât aceştia nu s-au putut prezenta, potrivit unor surse judiciare.

RomaniaTV.net
09 dec. 2014, 11:30
Foştii miniştri Ramona Mănescu şi Radu Stroe vor fi audiaţi în dosarul accidentului din Apuseni

Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor, şi Radu Stroe, fost ministru al Internelor, au fost citaţi, săptămâna trecută, să se prezinte în 9 decembrie la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiaţi în legătură cu producerea accidentului din munţii Apuseni, în urma căruia pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion au murit, au declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri despre TRAGEDIA aviatică din Apuseni. Adrian Iovan A MURIT ÎN CHINURI

Cei doi foşti miniştri au anunţat procurorii că, din motive obiective, nu se pot prezenta marţi, astfel că audierea acestora a fost amânată pentru o dată ulterioară.

Şi şeful STS, Marcel Opriş, va fi chemat la Parchetul instanţei supreme pentru a da declaraţii în acelaşi dosar, au mai spus sursele citate, fără a precizat data la care acesta va fi audiat.

Citeşte şi: Aproape un an de la TRAGEDIA DIN APUSENI. Procurorii au deschis o nouă anchetă în dosarul accidentului aviatic

În acest dosar, procurorii au decis începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, dar şi pentru neluare şi nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi încălcarea de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu.

Citeşte şi: Fost director ROMATSA, audiat în dosarul TRAGEDIEI DIN APUSENI