Foştii preşedinţi ai României au dreptul la o examinare medicală completă, o dată pe an, la Spitalul Militar Carol Davila

Senatul a adoptat, în ședința plenului de miercuri, cu 76 de voturi "pentru" și 11 "abțineri", un proiect de lege al Guvernului prin care care se stabilește că Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" asigură asistență medicală de urgență, ambulatorie, spitalicească și reabilitare medicală pentru șeful statului, președinții Senatului și Camerei Deputaților și premier, precum și pentru omologii străini în timpul vizitei în România.

RomaniaTV.net
11 oct. 2017, 09:13
Foştii preşedinţi ai României au dreptul la o examinare medicală completă, o dată pe an, la Spitalul Militar Carol Davila

„Asistența medicală de urgență în deplasări oficiale pe teritoriul național este asigurată permanent pentru șeful statului și premier și la cerere pentru președintele Senatului și președintele Camerei Deputaților, cu câte o ambulanță constituită din punct de vedere al personalului și dotării, în funcție de cerințele misiunii, precum și pentru omologii străini pe timpul vizitei în România. Asistența medicală se asigură de către Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” la sediile instituțiilor unde își desfășoară activitatea demnitarii, la reședințele permanente sau temporare ale demnitarilor, precum și pe traseele de deplasare de pe întreg teritoriul național”, stipulează textul actului normativ.

De asemenea, proiectul de lege completează Legea 406 din iulie 2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român. Astfel, foștii șefi de stat beneficiază pe durata vieții de efectuarea, la cerere, a unui control medical complet anual, în cadrul Spitalului Universitar de Urgență „Dr. Carol Davila”.

Proiectul de lege pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, for decizional în acest caz.