Fostul campion mondial Hector Camacho a murit

Fostul pugilist portorican Hector Camacho a fost declarat mort, sâmbătă, după ce a fost deconectat de la aparatul ce îl menţinea artificial în viaţă, la patru zile după ce a fost împuşcat în cap, informează AFP.

RomaniaTV.net
24 nov. 2012, 15:42
Fostul campion mondial Hector Camacho a murit

„Camacho a suferit un stop cardiac dimineaţa, nu mai puteam face nimic pentru el şi câteva minute mai târziu l-am deconectat de la aparatul de respiraţie artificială. El va fi examinat de medicul legist”, a declarat doctorul Ernesto Torres, directorul centrului medical Rio Pedras.

Torres anunţase, joi, că fostul sportiv, în vârstă de 50 de ani, era în moarte cerebrală, verdict acceptat de mama sa, Maria Matias, care a cerut totuşi ca fiul său să fie menţinut artificial în viaţă pentru ca trei copii ai acestuia să-l poată vedea pentru ultima dată. Fiul cel mare al lui Camacho nu a fost iniţial de acord cu deconectarea fostului campion de la aparatul de respiraţie artificială: „Lupta nu se încheie până în ultima rundă. Tatăl meu este un luptător şi se va lupta până la final”.

În cele din urmă, Hector Camacho Junior a acceptat că decizia finală trebuia să îi revină Mariei Matias, cea care i-a dat viaţă tatălui său.

Autorităţile portoricane pregătesc o ceremonie funerară pentru Camacho, însă unii membri ai familiei fostului sportiv vor ca înmormântarea să aibă loc la New York.

Hector Camacho a fost împuşcat în cap, marţi, în apropiere de Bayamon, într-o maşină în care era pasager, şoferul murind pe loc. Focurile de armă au fost trase din alt vehicul. Poliţia locală a precizat că două persoane au fugit cu o camionetă, însă până acum nu a fost arestat niciun suspect şi nu se cunosc motivele atacului.

Un purtător de cuvânt al poliţiei, Alex Diaz, a spus că într-un buzunar al şoferului ucis s-au găsit nouă pacheţele de cocaină.

Camacho, campion mondial la trei categorii diferite (superpană şi uşoară WBC şi superuşoară WBO), a fost unul dintre boxerii marcanţi ai anilor ’80. El i-a avut ca adversari pe Roberto Duran, Oscar De La Hoya, Julio Cesar Chavez, Sugar Ray Leonard, Felix Trinidad, Ray Mancini şi Greg Haugen.

Născut la Bayamon, Camacho a crescut în Harlem (New York). Portoricanul, cunoscut pentru desele sale probleme cu drogurile, a fost acuzat anul trecut că şi-a lovit fiul în casa fostei sale soţii, din Florida. El a fost pus sub acuzare pentru rele tratamente aplicate minorului.