Fostul campion mondial Hector Camacho, în moarte cerebrală după ce a fost împuşcat în cap

Portoricanul Hector "Macho" Camacho, fost triplu campion mondial la box, se află în moarte cerebrală, după ce a fost împuşcat, marţi, în cap, a anunţat medicul Ernesto Torres, informează AFP.

RomaniaTV.net
22 nov. 2012, 17:03
Fostul campion mondial Hector Camacho, în moarte cerebrală după ce a fost împuşcat în cap

Echipa medicală de la centrul la care a fost transportat sportivul după ce a fost împuşcat urmează să discute cu familia pugilistului, pentru a decide dacă îl deconectează pe acesta de la aparate.

„Din punct de vedere clinic, Hector Camacho este în moarte cerebrală”, a spus, joi, Ernesto Torres.

Potrivit cotidianului El nuevo Dia, Torres a precizat că a făcut tot ce a putut pentru a-l salva pe Camacho.

Fostul campion mondial, în vârstă de 50 de ani, a fost împuşcat în cap, marţi, în apropiere de Bayamon, într-o maşină în care era pasager, şoferul murind pe loc. Focurile de armă au fost trase din alt vehicul. Poliţia locală a precizat că două persoane au fugit cu o camionetă, însă până acum nu a fost arestat niciun suspect şi nu se cunosc motivele atacului.

Un purtător de cuvânt al poliţiei, Alex Diaz, a spus că într-un buzunar al şoferului ucis s-au găsit nouă pacheţele de cocaină.

Camacho, campion mondial la trei categorii diferite (superpană şi uşoară WBC şi superuşoară WBO), a fost unul dintre boxerii marcanţi ai anilor ’80. El i-a avut ca adversari pe Roberto Duran, Oscar De La Hoya, Julio Cesar Chavez, Sugar Ray Leonard, Felix Trinidad, Ray Mancini şi Greg Haugen.

Născut la Bayamon, Camacho a crescut în Harlem (New York). Portoricanul, cunoscut pentru desele sale probleme cu drogurile, a fost acuzat anul trecut că şi-a lovit fiul în casa fostei sale soţii, din Florida. El a fost pus sub acuzare pentru rele tratamente aplicate minorului.