Fostul campion mondial la box, Vitali Kliciko, renunţă să mai candideze la alegerile prezidenţiale din Ucraina

Fostul campion mondial WBC la box, Vitali Kliciko, unul din liderii mişcării pro-europene din Ucraina, a anunţat sâmbătă că se retrage din cursa pentru alegerile prezidenţiale din 25 mai, dar va candida în schimb la primăria Kievului.

29 mart. 2014, 11:29
Fostul campion mondial la box, Vitali Kliciko, renunţă să mai candideze la alegerile prezidenţiale din Ucraina

Vitali Kliciko, fostul campion al greilor, în vârstă de 42 ani, a precizat că îl va susţine la preşedinţie pe magnatul Petro Porocenko, pentru că forţele democratice au nevoie de un singur candidat pentru a atrage mai multe voturi: „Forţele democratice trebuie să prezinte un candidat unic. Acesta trebuie să fiu un candidat care dispune de o susţinerea cea mai largă. Azi, după părerea mea, acest candidat este Petro Porocenko„, potrivit Agerpres.

Un sondaj de opinie publicat miercuri la Kiev arăta că oligarhul ucrainean este bine plasat pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din 25 mai, devansându-l cu mult pe fostul boxer Vitali Kliciko. Dacă scrutinul ar avea loc la sfârşitul lunii martie, Poroşenko ar obţine în primul tur 24,9% din sufragii, Kliciko, lider al partidului „Udar” (Lovitura) – 8,9%, iar Iulia Timoşenko, fost premier şi lider al partidului „Batkivşcina” (Patria) – 8,2%.

Citeşte şi: UCRAINA: Începe campania pentru ALEGERILE prezidenţiale ANTICIPATE. Cine vine în locul lui Ianukovici