Fostul candidat USL la Primăria Arad Gavril Popescu va candida susţinut de PRM

Fostul candidat USL la Primăria Arad Gavril Popescu a anunţat, marţi, că nu renunţă la candidatură şi că a obţinut susţinerea organizaţiei locale a PRM, astfel că se va înscrie în cursa electorală.

RomaniaTV.net
24 apr. 2012, 13:30
Fostul candidat USL la Primăria Arad Gavril Popescu va candida susţinut de PRM

Fostul candidat USL pentru funcţia de primar al Aradului anunţă, într-un comunicat de presă transmis marţi, că va continua „lupta politică pentru a câştiga Primăria Arad”.

Această hotărâre am luat-o ca urmare a nedreptăţii care mi s-a făcut, şi anume revocarea calităţii mele de candidat USL la Primărie de către conducerea Partidului Conservator de la Bucureşti, după şapte luni de campanie electorală în cadrul Uniunii. În prezent, sunt convins că îndepărtarea mea a avut ca scop minimalizarea şanselor USL de a câştiga Primăria Aradului. De ce? Doar unii de la Bucureşti pot răspunde la această întrebare„, scrie, în comunicat, Gavril Popescu.

El afirmă că a existat „o conspiraţie” care a condus la schimbarea sa „în ultimul moment”.

Conform comunicatului, Popescu a obţinut susţinerea PRM Arad pentru această candidatură.

Contactat de MEDIAFAX, Popescu a refuzat să spună dacă se va înscrie în PRM sau va candida din postura de independent susţinut de acest partid, afirmând că va veni cu precizări după ce îşi va înscrie candidatura la Biroul Electoral.

Gavril Popescu a avut aproape zece ani funcţii în administraţia judeţeană şi locală, fiind de-a lungul timpului consilier local, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi prefect.

Conducerea centrală a USL a anunţat, în urmă cu o lună, un alt candidat pentru Primăria Arad faţă de cel propus şi promovat timp de câteva luni de filialele din Arad ale PSD, PNL şi PC.

USL l-a desemnat candidat pe fostul preşedinte al Organizaţiei de Femei din Partidului Conservator Lia Ardelean, care părăsise formaţiunea în august 2011, dar a revenit în partid la începutul anului.

Preşedintele PNL Arad, Ioan Cristina, declara, în urmă cu o lună, că este suprins de această schimbare, dar că o acceptă, în timp ce liderul judeţean PSD spunea că va colabora cu Lia Ardelean „la fel de bine” ca şi cu Popescu.

Candidaţii anunţaţi până în prezent pentru Primăria Arad sunt actualul primar, Gheorghe Falcă (PDL, pentru alianţa Mişcarea Creştin Liberală), Lia Ardelean (USL), Claudiu Cristea (independent), Levente Bognar (UDMR) şi Gavril Popescu.

Pentru conducerea CJ şi-au anunţat candidaturile actualul preşedinte, Nicolae Ioţcu (PDL, pentru alianţa Mişcarea Creştin Liberală), Ioan Cristina (USL) şi Peter Farago (UDMR).

Mişcarea Creştin Liberală este formată la Arad de PDL şi PER.