Fostul consilier al lui Donald Trump, Michael Flynn, predă comisiei din Senat documente privind presupusele sale legături cu Rusia

Michael Flynn, fostul consilier pentru Securitate Națională al președintelui american Donald Trump, va preda o serie de documente unei comisii a Senatului care investighează legăturile sale cu Rusia, a relatat marți presa americană.

31 mai 2017, 07:16
Fostul consilier al lui Donald Trump, Michael Flynn, predă comisiei din Senat documente privind presupusele sale legături cu Rusia

Avocații lui Michael Flynn i-au asigurat pe membrii comisiei că acestea vor începe să fie predate nu mai târziu de 6 iunie, potrivit Washington Post.

Conform Reuters, reprezentanții lui Flynn au declarat într-un e-mail trimis comisiei marți că vor începe predarea documentelor pentru a respecta termenul stabilit de comisie și că mai multe documente vor fi transferate mai târziu, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Demisie la Casa Albă: Directorul de Comunicare, Michael Dubke, a renunţat la postul său

Flynn personal declarase anterior că va invoca al cincilea amendament care permite dreptul de a păstra tăcerea pentru a evita autoincriminarea.

Contactele acestuia cu rușii se află în centrul unei anchete privind posibilele legături ale echipei de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus, despre care există suspiciuni că s-ar fi amestecat în alegerile prezidențiale din SUA.