Fostul consilier prezidenţial Eckstein Kovacs Peter va candida în Colegiul 1 din Cluj-Napoca

Fostul consilier prezidenţial Eckstein Kovacs Peter va candida la alegerile parlamentare în Colegiul 1 din Cluj-Napoca pentru Senat, în timp ce liderul UDMR Cluj, Mate Andras, va candida în Colegiul 10 pentru Camera Deputaţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
11 oct. 2012, 13:49
Fostul consilier prezidenţial Eckstein Kovacs Peter va candida în Colegiul 1 din Cluj-Napoca

Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, a declarat, joi, că pe lista de candidaţi a filialei judeţene se mai regăsesc consilieri locali şi judeţeni.

„Am finalizat lista de candidaţi a UDMR Cluj pentru alegerile generale din 9 decembrie şi avem candidaţi pentru toate cele 14 posturi de parlamentar. Eu voi candida în Colegiul nr. 10 pentru Camera Deputaţilor, în timp ce la Senat va candida fostul senator şi consilier prezidenţial Eckstein Kovacs Peter, în Colegiul nr. 1 Cluj-Napoca. În Colegiul nr. 2 pentru Senat, tot din Cluj-Napoca, va candida fostul viceprimar Laszlo Attila. Pe lista de candidaţi a UDMR Cluj se mai regăsesc, printre alţii, consilieri locali şi judeţeni”, a spus Mate.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, că în cazul în care Eckstein va fi ales în funcţia de Avocatul Poporului, acesta se va retrage.

„Eckstein Kovacs Peter este decizia noastră pentru Avocatul Poporului şi dacă se va vota până la alegeri şi va fi ales Avocatul Poporului, se va retrage din colegiul senatorial. Candidatura sa a fost validată cu această menţiune, iar dacă va fi ales Avocatul Poporului vom face o schimbare. Avem mai multe candidaturi”, a spus Kelemen.

Eckstein Kovacs Peter a avut trei mandate de senator între anii 1996 – 2008, iar în ianuarie 2009 a fost numit consilier prezidenţial pentru minorităţi naţionale.

Eckstein a demisionat din această funcţie în septembrie 2011, în urma unui diferend cu preşedintele Traian Băsescu pe tema proiectului minier de la Roşia Montană.