Fostul director al APIA Satu Mare, trimis în judecată. E acuzat că a luat mită de la fermieri

Fostul director al APIA Satu Mare, Viorel Pintea, a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a luat mită de la fermieri 5.500 de euro, 3.000 de lei şi bunuri în valoare de 36.000 de lei, transmite Mediafax. Pintea ar fi luat şpaga pentru a nu dispune controale la activităţile agricole ale acestora sau pentru a-i ajuta să obţină subvenţii.

09 ian. 2014, 09:49
Fostul director al APIA Satu Mare, trimis în judecată. E acuzat că a luat mită de la fermieri

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea l-au trimis în judecată, joi, pe Viorel Pintea, fost director la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Satu Mare, pentru trei infracţiuni de luare de mită, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2010 – 24 noiembrie 2013, Viorel Pintea Viorel a pretins, de mai multe ori, de la doi fermieri (denunţători în cauză), suma de 40.500 de euro, din care a primit 5.500 de euro, 3.000 de lei şi bunuri în valoare de 36.000 de lei.

„În schimbul acestor sume de bani şi bunuri, inculpatul şi-a încălcat atribuţiile de serviciu, constând fie în nedispunerea unor controale la activităţile agricole ale acestora, fie în sprijin la obţinerea cu mai multă uşurinţă a subvenţiilor”, au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

În 24 noiembrie 2013, Viorel Pintea a fost prins în flagrant, după ce a primit de la unul dintre denunţători 3.000 de euro din banii ceruţi.

VEZI SI:

Daniel Constantin: Sumele alocate pentru plăţile pe suprafaţă vor fi de 1,6 miliarde de euro în 2014