Fostul director al CIA, David Petraeus, profesor universitar plătit cu 1 DOLAR PE AN. Află MOTIVUL

Fostul director al CIA David Petraeus a acceptat o tăiere salarială exponenţială pentru funcţia de profesor invitat la un colegiu al City University of New York (CUNY), după ce a fost criticat pentru cât de mult era plătit anterior, relatează Associated Press.

16 iul. 2013, 08:42
Fostul director al CIA, David Petraeus, profesor universitar plătit cu 1 DOLAR PE AN. Află MOTIVUL

Fostul director al CIA David Petraeus a acceptat să ocupe funcţia de profesor universitar la City University of New York, instituţie din care va primi lunar un „salariu” de 1 dolar pe an. Petraeus şi-a făcut, într-un fel, mea culpa acceptând o tăiere salarială exponenţială pentru noua sa funcţie, în urma criticilor la adresa lui privind remuneraţia uriaşă, de 200.000 de dolari, pe care îl primea anterior, informează Associated Press.

Acest salariu mare pentru cineva care predă un singur seminar a stârnit indignare într-un sistem în care salariul unui profesor cu normă întreagă este de maximum 90.000 de dolari, în timp de Petraeus ţinea doar un seminar.

Generalul cu 4 stele, Petraeus, erou al războaielor din Irak şi Afganistan, care a părăsit CIA în urma unui scandal în noiembrie după ce s-a descoperit că a avut o legătură amoroasă cu biografa sa, Paula Broadwell, va susţine un seminar la Macaulay Honors College în următorul an academic, scrie la rândul său publicaţia The New York Times.

Petraeus are un doctorat de la Universitatea Princeton şi a scris mult despre relaţii internaţionale, strategii şi tactici militare şi chestiunii de securitate naţională. El urmează să-şi înceapă noul job ca profesor invitat de politici publice la 1 august.