Fostul director al FBI afirmă că Donald Trump este INAPT MORAL pentru funcţia de Preşedinte al SUA

Publicat: Luni, 16 Aprilie 2018 18:59 // Actualizat: Luni, 16 Aprilie 2018 18:59 // Sursa: romaniatv.net

Donald Trump este ”inapt moral” să conducă Statele Unite, a declarat fostul director FBI James Comey într-un interviu pentru postul de televiziune ABC.

Trump este ”inapt moral” să fie preşedinte, denunţă fostul director FBI, James Comey, care a fost destituit în 2017 de către Trump din postul de şef al poliţiei federale (FBI), face un portret foarte sumbru al şefului statului american, pe care-l prezintă ca pe un mincinos care-i ”murdăreşte pe toţi cei care sunt în jurul lui”.

”Eu nu cred în aceste poveşti potrivit cărora ar fi deficient mental sau în primele stadii ale demenţei”, a declarat Comey. ”Eu nu cred că el este inapt medical. Eu cred că el este inapt moral să fie preşedinte”.

”Preşedintele nostru trebuie să încarneze respectul faţă de valori care se află în inima ţării noastre. Cea mai importantă (dintre aceste valori) este adevărul. Acest preşedinte nu este capabil să o facă”, a apreciat Comey.

”Problema cu acest preşedinte este că el îi murdăreşte pe cei care sunt în jurul lui”, a mai apreciat fostul şef al FBI.  (...) ”O persoană care vorbeşte despre femei şi le tratează ca pe nişte bucăţi de carne, care minte în permanenţă despre lucruri importante şi despre lucruri mărunte şi insistă ca poporul american să creadă, această persoană nu este aptă să fie preşedintele Statelor Unite din motive morale”, a spus el, potrivit news.ro.

Trump l-a destituit pe Comey în 2017, punând în discuţie modul în care FBI a efectuat ancheta cu privire la folosirea ilegală de către democrata Hillary Clinton a unui server privat de e-mail, pe vremea când era secretar de Stat. Preşedintele a denunţat de asemenea ancheta FBI cu privire la suspiciuni de complicitate între echipa de campanie a lui Trump şi oficiali ruşi în timpul campaniei în vederea alegerilor prezidenţiale americane din 2016.

Comey a publicat de curând o carte de 300 de pagini - "A Higher Loyalty: Truth, Lies, and Leadership" - în care prezintă un portret extrem de dur al al Trump, pe care-l acuză că este obsedat de imaginea sa şi îi pasă prea puţin de public. Cartea îl prezintă pe Donald Trump ca pe un boss mafiot, o persoană necinstită şi egocentrică, potrivit news.ro

Trump, la rândul său, s-a dezlănţuit din nou duminică împotriva fostului director FBI, într-o serie de tweet-uri. El a scris că ancheta cu privire la e-mailurile lui Clinton a fost condusă ”stupid” şi l-a catalogat pe Comey drept o ”scursură”.

Dezvăluind că şi-a imaginat înainte de alegerile din 2016 că democrata Hillary Clinton avea să obţină o victorie, Comey l-a enervat pe Trump, care i-a răspuns pe Twitter.”El îşi lua deciziile crezând că ea va câştiga şi voia un post. Scursura!”, a scris republicanul pe reţeaia de socializare, reluând o injurie pe care a folosit-o săptămâna trecută contra directorului poliţiei federale, pe care l-a destitut brutal în mai 2017, news.ro

”Ne vom aminti de James Comey vâscosul, un om care ajunge mereu rău şi un stricat (el nu este deştept!), drept CEL MAI RĂU director al FBI din istorie, de departe!”, a scris şeful statului american. Motivul acestei furii prezidenţiale sunt comentarii pe care Comey le-a făcut la ABC, potrivit unor fragmente difuzate înainte de interviu, pe tema anchetei FBI cu privire la folosirea de către Clinton a unui server privat de e-mail pe când era secretar de Stat.

Fostul şef al poliţiei federale a dezvăluit că decizia sa de a anunţa cu 11 zile înainte de alegeri redeschiderea acestei anchete a fost motivată de voinţa de a face astfel încât victoria aşteptată a candidatei democrate să fie percepută ca legitimă de către public.”Nu-mi amintesc să fi gândit asta în mod conştient, dar aşa trebuie să fi fost, pentru că funcţionam într-o lume în care Hillary Clinton avea să-l bată pe Donald Trump şi, astfel, sunt sigur că acesta a fost un factor”, a declarat el în acest interviu.

”EA AVEA SĂ FIE ALEASĂ”

”Ea avea să fie aleasă preşedintă a Statelor Unite, iar dacă ascundeam” redeschiderea anchetei ”poporului american, ea ar fi fost văzută ca ilegitimă, imediat ce s-ar fi aflat acest lucru, după alegerea ei”, a explicat Comey, descriindu-şi starea de spirit din acea perioadă, potrivit news.ro

Aceste declaraţii se alătură unui pasaj din memoriile sale care apar marţi. În această carte, el scrie că este posibil ca grija sa faţă de legitimitatea alegerii lui Clinton, la acea vreme prezentată ca învingătoare de sondaje şi observatori, a avut ”mai multă greutate ca dacă alegerile ar fi părut strânse sau dacă Donald Trump ar fi fost în avans”.

Cartea prezintă un portret prea puţin măgulitor al miliardarului republican, care şi-a multiplicat săptămâna trecută loviturile la adresa autorului ei. Relatările discuţiilor între cei doi, catalogate de către Comey ca demne de o întâlnire mafiotă, i-au displăcut profund preşedintelui.

Hillary Clinton nu a reacţionat încă faţă de ultimele dezvăluiri ale lui Comey. Ea a afirmat că credea că anunţarea redeschiderii anchetei cu privire la e-mailurile sale, într-o scrisoare făcută publică, a jucat un rol în înfrângerea sa în alegerile prezidenţiale.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8746
RON
20 Oct
noapte 4 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H