Fostul edil al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu, audiat din nou la DNA

Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, va fi astăzi audiat la DNA. El a fost pus sub acuzare pentru abuz în serviciu în dosarul finanţării ilegale a Clubului de Fotbal Poli Timişoara. Mai mult, i s-a pus sechestru şi pe un imobil.

16 sept. 2015, 06:30
Fostul edil al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu, audiat din nou la DNA

Alături de fostul primar al Timişoarei este audiat la DNA şi secretarul municipalităţii, Ioan Cojocari. Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu în dosarul legat de finanțarea de la bugetul local a echipei Poli, în perioada în care preşedinte de club era Marian Iancu.

Citeşte şi: Gheorghe Ciuhandu, chemat din nou la DNA. Fostul primar trebuie să dea explicaţii în Dosarul Poli

Un raport al Curţii de Conturi a arătat că finanţările pentru clubul timişorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judeţean şi din partea Primăriei Timişoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de 31.669.417,71 de lei.

Primăria a contestat în instanță Raportul Curții de Conturi, dar magistrații timișoreni au stabilit că, potrivit Legii nr. 273/2006, cheltuielile bugetare pot fi antrenate doar în condițiile existenței unei baze legale și cu respectarea acesteia.

În acest cadru, se constată că scopul contractului de asociere a fost acela de a fi acoperite cheltuielile echipei de fotbal, conform HG nr. 1447/2007, fără a fi stabilită o contrapartidă în beneficiul asociatului Consiliului Local, aceasta pentru că obligațiile stabilite în sarcina clubului (…) nu pot fi calificate ca și contrapartidă în livrări de bunuri și servicii, astfel că forma contractului de asociere nu este specifică naturii acestui contract (…). Tribunalul reține, de asemenea, că societatea cu care Consiliul Local a încheiat contractul de asociere este o societate comercială pe acțiuni„, au arătat judecătorii în motivarea sentinței.

În același dosar mai este acuzat de abuz în serviciu și secretarul Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, care a fost în funcție și în mandatul Ciuhandu și ocupă aceeași funcție și în prezent.

Citeşte şi Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, URMĂRIT PENAL pentru ABUZ în serviciu UPDATE

Tot Curtea de Conturi a arătat că finanţarea echipei de către Consiliul Judeţean Timiş a fost ilegală, în acest caz fiind trimişi deja în judecată fostul preşedinte al CJT, Constantin Ostaficiuc şi fostul secretar general al FRF, Gheorghe Chivorchian.