Fostul şef al Poliţiei Caracal rupe tăcerea la o lună de la apelul Alexandrei la 112: Nu aveam siguranţa că fata e în casa lui Dincă

Fostul șef al Poliției Caracal susține, la o lună de la apelul Alexandrei la 112, că el și-a făcut foarte bine treaba și că s-a așteptat ora 6 dimineața ca să se intre în casa lui Gheorghe Dincă pentru că nu avea siguranța că acolo se află copila. Nicolae Mirea s-a pensionat imediat după izbucnirea cazului, la fel și soția acestuia care era șef al Poliţiei din Dobrosloveni, comuna in care stau parintii Alexandrei.

26 aug. 2019, 08:35
Fostul şef al Poliţiei Caracal rupe tăcerea la o lună de la apelul Alexandrei la 112: Nu aveam siguranţa că fata e în casa lui Dincă

Fostul sef al Politiei Caracal, care s-a pensionat imediat dupa proasta interventie in cazul rapirii Alexandrei, vorbeste prima oara despre acea noapte controversata, dar spune ca nu are nimic sa-si reproseze.

„Am analizat daca intram pe 112 ce facem? Putem sa periclitam probele şi mâine judecătorul … Nu avem siguranta ca fata e acolo. Erau multe necunoscute şi din cauza aia am spus „hai sa facem conform legii” si asa mai departe. Nu a zis cineva „eu vreau asa” si celalat „nu”. Nu pot da vina pe nimeni. (…) Adresa am avut-o pe la 1 jumătate noaptea. Procurorul, dupa ce am stabilit ca trebuie sa luam perchezitie, personal a stat, a facut acte, s-a dus la judecator, a luat autorizatie, dar daca scria pe ea de la 6 puteam sa intru eu de la 3? Cand s-a stabilit locatia, am pus paza tot, am organizat dispozitiv. A doua zi am intrat acolo cu perchezitie.”, a declarat fostul şef al Poliţiei Caracal la Kanal D.

Nicolae Mirea a vorbit şi despre acuzaţiile că ar avea legături cu interlopii din Caracal, ba chiar, ca ar fi facut afaceri cu terenuri cu unii dintre ei. Fostul sef al Politiei Caracal neaga tot.

„În viata mea nu am avut relatii cu niciun interlop. Mi-am cumpărat pamant de la Oaca, mi l-a aruncat in cap, nu am luat de la el, am luat de la altcineva. (Pe Oacă n.red.) l-am cercetat in vreo 20 de dosare , l-am trimis in judecata in prin 2009-2010”, a mai spus Nicolae Mirea.