Fostul fotbalist Eric Cantona vrea să fie preşedintele Franţei

Fostul atacant al lui Manchester United caută sprijin politic în acest moment pentru a putea intra în cursa pentru şefia de la Paris.

RomaniaTV.net
10 ian. 2012, 08:58
Fostul fotbalist Eric Cantona vrea să fie preşedintele Franţei

Eric Cantona are nevoie de 500 de semnături de la primarii din Franţa pentru a se înscrie în cursa pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, care au loc în aprilie.

Fostul star de la Manchester United a publicat o scrisoare deschisă în Liberation pentru toţi primarii din ţară pentru a primi cele  500 de semnături, pe care trebuie să le strângă până la finalul lunii februarie. Dacă va fi ales, Cantona promite egalitate socială pentru cetăţenii francezi.

„Sunt un cetăţean îngrijorat din zona dumneavoastră, de oportunităţile limitate ale tinerilor, de nedreptăţile generate, de violenţa în exces. Sunt un cetăţean dedicat. Acest legământ mă face să spun tare şi clar, să fiu mai serios ca de obicei, dar să fiu şi responsabil atunci când ţara mea e în fata unor decizii dificile. Scopul meu e să strâng 500 de semnături sau mai multe”, a anunţat Cantona prin scrisoare sa.

Primul scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa are loc în aprilie, iar primii doi candidaţi care primesc cele mai multe voturi se vor întrece în turul doi.