Fostul internaţional croat Nenad Pralija, arestat într-un caz de corupţie

Fostul internaţional croat Nenad Pralija a fost arestat, miercuri, în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie şi meciuri trucate, a anunţat postul naţional de televiziune HRT, informează AFP.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 16:23
Fostul internaţional croat Nenad Pralija, arestat într-un caz de corupţie

Pralija, în vârstă de 41 de ani, care a fost până în august 2011 directorul sportiv al RNK Split, este anchetat de Oficiul croat de luptă împotriva corupţiei şi crimei organizate (USKOK), a anunţat poliţia locală, fără a oferi alte detalii.

Potrivit HRT, este vorba despre ancheta privind cazul de corupţie denumit „Offside” şi în cadrul căreia au fost arestaţi, în luna decembrie, doi angajaţi ai Federaţiei de Fotbal din Croaţia, vicepreşedintele Zeljko Sirici şi preşedintele Comisiei de arbitri, Stjepan Djedovici, suspectaţi că au primit mită pentru a influenţa rezultatul în cel puţin un meci din prima ligă croată.

Pralija, fost mijlocaş, şi-a început cariera la Hajduk Split în 1993. Trei sezoane mai târziu, el a ajuns la Espanyol Barcelona, după care a mai evoluat la Reggina şi Maccabi Haifa. El a disputat 11 meciuri cu naţionala Croaţiei.

În urmă cu un an, USKOK a acuzat 21 de persoane în acest caz, care viza manipularea rezultatelor unor meciuri din prima ligă croată şi în care ar fi implicaţi diverşi jucători, antrenori şi preşedinţi de cluburi.

Investigaţiile în cazul „Offside” au început pe baza unor date trimise de poliţia din Germania. Există suspiciuni că în perioada martie – mai 2010 au fost manipulate rezultatele a opt meciuri din prima ligă a campionatului croat şi că au mai existat încă patru tentative eşuate.