Fostul lider PNL Sorin Frunzăverde, operat de urgenţă în Germania după ce cancerul a recidivat

Sorin Frunzăverde, fost lider PNL şi actual membru ALDE, a fost operat de urgență în Germania după ce cancerul a recidivat. Politicianul se afla sub control judiciar atunci cand i-a fost pus pentru prima oara cumplitul diagnostic, iar procurorii au refuzat sa-l lase sa mearga sa-si faca analize in afara tarii. 

RomaniaTV.net
03 aug. 2017, 05:58
Fostul lider PNL Sorin Frunzăverde, operat de urgenţă în Germania după ce cancerul a recidivat

Fostul liberal a ajuns în Germania, unde a şi fost operat de urgenţă. Medicii de aici spun însă ca tratamentul din Romania nu a fost exact ceea ce avea nevoie omul politic, potrivit unor surse apropiate lui Frunzaverde. 

Doctorii susţin că dacă liberalul ar fi ajuns mai devreme în Germania starea lui ar fi fost mai bună. Potrivit unor surse apropiate lui Sorin Frunzăverde, operaţia din iulie 2015 pentru cancer de colon ar fi fost nereuşită şi diagnosticul greşit. Medicii au descoperit că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin avea o tumoră de 12 cm. 

„Interventia este dificila inca de la inceput. Reflectomie, sustinere cu chimioterapie, radioterapie. Nu e o surpriza ca o astfel de tumora recidiveaza. Evolutia depinde de momentul descoperirii, de stadializare… patologia oncologica e printre cele mai agresive, redusa la 5 ani”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru. 

Sorin Frunzăverde nu a putut ajunge însă mai devreme în Germania pentru că se afla sub control judiciar încă din 2015. Avocatul fostului liberal nu a reuşit să obţină permisiunea procurorilor, iar un an mai târziu a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare. 

Sorin Frunzăverde a fost condamnat pentru fapte de corupţie. Potrivit DNA, el a fost vinovat de folosirea influenţei pentru obţinerea unui folos necuvenit în dosarul alegerilor prezidenţiale din 2014.