Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a ieşit pentru 24 de ore din închisoare VIDEO

Ioan Avram Mureşan a ieşit luni seară din Penitenciarul Gherla, informează România TV. Fostul ministru al Agriculturii va fi liber timp de 24 de ore pentru a participa la priveghiul şi la înmormântarea fiului său, după care se va întoarce în închisoare. 

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 19:55
Fostul ministru al Agriculturii, Ioan Avram Mureşan, a ieşit pentru 24 de ore din închisoare VIDEO

Ioan Avram Mureşan a ieşit din închisoare luni seara, în jurul orelor 22.00, însă a refuzat să dea declaraţii presei. 

Fostul ministru al Agriculturii a primit permisiunea de a ieşi pentru 24 de ore din penitenciar pentru a participa la funeraliile fiului său, Dan Mureşan, decedat în Kenya.

Reprezentanţii Penitenciarului Gherla au declarat că Ioan Avram Mureşan pleacă spre Baia Mare singur, neînsoţit de poliţişti. „Potrivit legii, acesta nu va fi însoţit de niciun poliţist pe parcursul celor 24 de ore în care va sta în libertate. I s-a pus în vedere că are obligaţia de a se prezenta înapoi la penintenciar la expirarea celor 24 de ore. La solicitarea persoanei condamnate, permisiunea de ieşire din penitenciar va avea loc în intervalul 17 septembrie ora 22.00 – 18 septembrie ora 22.00”, a precizat Dan Donciu, purtător de cuvânt la Penitenciarul Gherla, citat de adevarul.ro.

Cererea fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan de a fi eliberat temporar din închisoare pentru a participa la înmormântarea fiului său găsit mort într-un apartament din Kenya a fost aprobată, vineri, de conducerea Penitenciarului Gherla. 

Slujba de înmormântare a lui Dan Mureşan va avea loc marţi, de la ora 13.00, la Biserica Sfântul Anton din Baia Mare. Fiul fostului ministru al Agriculturii va fi înmormântat în cimitirul Dealul Florilor din Baia Mare.

Ioan Avram Mureşan se află în Penitenciarul Gherla după ce a fost condamnat, în luna mai, de instanţa supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru deturnare de fonduri.

Dan Mureşan, fiul fostului ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, a fost găsit mort în camera lui de hotel din Nairobi (Kenya). Avea 32 de ani. Era cu laptopul pe genunchi, cu televizorul aprins şi cu un pahar de vin lângă el. Autorităţile din Kenya au eliberat certificatul de deces, iar la cauza morţii este trecut infarctul miocardic. Mama şi iubita lui Dan Mureşan au plecat în Kenya pentru a se ocupa de formalităţile şi au adus cu ele trupul bărbatului.