Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop face sondaj pe Facebook privind suspendarea lui Klaus Iohannis

Senatorul PSD Liviu Marian Pop, fost ministru al Educaţiei, face un sondaj pe Facebook prin care încearcă să afle dacă preşedintele Klaus Iohannis ar trebui suspendat sau nu pentru că nu pune în aplicare decizia CCR de revocare a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În cinci ore de la postare, sondajul arăta că doar 11 la sută cred că şeful statului ar trebui suspendat, iar 89 la sută au răspuns negativ.

06 iul. 2018, 17:11
Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop face sondaj pe Facebook privind suspendarea lui Klaus Iohannis

Liviu Pop a scris, pe Facebook, că face acest sondaj în calitate de cetăţean al României, nu ca om politic.

„Credeţi că domnul presedinte Klaus Werner Iohannis trebuie suspendat pentru că nu respectă decizia Curţii Constituţionale a României cu privire la revocarea doamnei Laura Codruţa Kövesi?”, este întrebarea adresată de fostul ministru al Educaţiei.

În cinci ore de la postare, au participat la sondaj aproape 20.000 de oameni. Dintre aceştia, 11 la sută au răspuns pozitiv, iar 89 la sută au răspuns „Nu”.

De asemenea, peste 330 de persoane au lăsat comentarii pe pagina lui Pop, aproape toate fiind critice la adresa PSD.

„Nu trebuia sa te încurci cu mafia asta, acum eşti parte din ea şi vei fi pedepsit aspru!!!”, „Dacă vă declinaţi calitatea de cetăţean al României, ar trebui să ştiţi că sondajul pe care îl iniţiaţi e absurd. LCK e o ultimă baricadă a normalităţii, pe care partidul de la care aveţi atâtea beneficii nemeritate vrea s-o dărâme. Faceţi jocuri murdare, pe care le veţi regreta. Nu ştiu ce vă face pesedeul, dar vă perverteşte inacceptabil. Ţara nu-i o vacă de muls”, „Credeţi că ar trebui să faceţi ceva pentru ţară, nu numai pentru voi??”, sunt câteva sintre comentarii.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că a discutat cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că din punctul său de vedere suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis trebuie să fie o opţiune serioasă. Dragnea a spus că luni ar urma să se ia o decizie.

Întrebat cât mai aşteaptă ca preşedintele să spună dacă o revocă pe şefa DNA, Liviu Dragnea a afirmat: „Eu nu aştept răspuns, pentru că nu trebuie să îmi dea mie răspuns, ci Constituţiei, o Constituţie de care îşi bate joc. nu îl interesează nici legea, nici Constituţia, nu-l interesează decât propria protecţie, ca să vorbim foarte răspicat. Spunea ieri despre dictatura majorităţii. Păi asta este exact abordarea unui dictator, pentru că majoritatea este unul din pilonii fundamentali ai democraţiei. De asta se fac voturi, de aia merg oamenii să voteze liber când sunt alegeri, ca să aleagă o majoritate care să hotărască, să legifereze şi să conducă prin guvern treburile ţării. Şi este deranjat de majoritate. Deci este exact logica unui dictator că nu contează majoritatea, nu contează votul, contează doar ce vrea unul singur care trebuie să aibă subordonate toate instituţiile – parlamentare, ale guvernului, serviciile şi absolut tot ce mişcă, CCR”.