Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş, la Parchet în dosarul unui fost angajat

Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş s-a prezentat, miercuri, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a depune un set de acte într-un dosar al unui fost angajat care revendică un drept salarial.

RomaniaTV.net
09 nov. 2011, 08:50
Fostul ministru al Muncii Ioan Botiş, la Parchet în dosarul unui fost angajat

Ioan Botiş a depus mai multe acte solictate de un fost angajat al său. Dosarul este înregistrat la Parchetul instanţei supreme, în cauză făcându-se cercetări cu privire la chestiuni legate de legislaţia muncii.

La ieşirea din sediul instituţiei, fostul ministru a declarat că a venit la PICCJ pentru a aduce documente în cazul unei persoane care revendică un drept salarial.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că pe rolul Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu există nicio plângere sau dosar penal în care să se facă cerectări cu privire la fostul ministru.

Ioan Nelu Botiş a demisionat în 20 aprilie din funcţia de ministru al Muncii în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale în proiectul european „Şansa la demnitate”.

Cu o zi înainte, Botiş anunţase că soţia sa se va retrage din funcţia de consilier în proiectul derulat de Asociaţia „Parteneriat Euractiv” Bistriţa şi că niciunul dintre ei nu a avut vreodată calitatea de fondator sau de membru al asociaţiei.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) sesizase Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu situaţia lui Ioan Botiş, cerând procurorilor să-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese. Pe lângă ANI, şi Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) se autosesizase după articolele din media legate de un posibil conflict de interese în care s-ar afla Ioan Nelu Botiş.