DARIUS VÂLCOV, urmărit penal pentru trafic de influenţă într-un nou dosar VIDEO

Fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, s-a ales cu un nou dosar. Vâlcov este urmărit penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzat de procurorii DNA că a primit mită 1.700.000 de lei pentru a-și exercita influența pe lângă persoanele cu atribuții de decizie pentru deblocarea unor plăți.

03 iun. 2015, 08:58
DARIUS VÂLCOV, urmărit penal pentru trafic de influenţă într-un nou dosar VIDEO

Darius Vâlcov a fost adus, miercuri, la DNA, pentru a fi audiat în noul dosar penal în care este acuzat de trafic de influenţă, din perioada în care era senator şi ministru.

Procurorii DNA au decis să îi deschidă un nou dosar fostului ministru, la data faptei senator, fiind acuzat de infracțiunea de trafic de influenţă.

Potrivit ordonanţei de efectuare a urmăririi penale, „în primăvara anului 2014, anterior semnării în iulie 2014, a unui contract având ca obiect reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din două localități din județul Olt, suspectul Vâlcov Darius Bogdan i-a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fără TVA, ce urmau a fi încasate de societatea comercială reprezentată de omul de afaceri, în urma încheierii contractului cu S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., respectiv 1.700.000 lei.”

Banii au fost pretinși în schimbul intervenţiei suspectului Vâlcov Darius Bogdan pe lângă factori de decizie din cadrul S.C. COMPANIA DE APĂ OLT S.A., astfel încât societatea pe care o reprezenta denunțătorul să încheie acel contract şi să primească banii la timp.

Citeşte şi: Darius Vâlcov rămâne în AREST PREVENTIV

Ulterior, suspectul Vâlcov Darius Bogdan a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de suma de 1.700.000 lei, în două tranșe (în luna septembrie 2014 și în luna februarie 2015)”, precizează DNA.

Potrivit unor surse judiciare, cel de la care Vâlcov a pretins și primit bani este reprezentantul SC Condor Păduraru SRL.

Dosarul este disjuns din cel în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupa de acesta.

Fostul primar al municipiului Slatina, judeţul Olt şi fost ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pe 21 mai. Fostul ministru al Finanțelor Darius Vâlcov este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit diverse sume de bani de la un om de afaceri.