Fostul ministru Decebal Traian Remeş a câştigat definitiv procesul împotriva TVR şi DNA

Fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeş, a câştigat definitiv la Înalta Curte procesul prin care a cerut despăgubiri de la TVR şi DNA pentru divulgarea, în 2007, a probelor din dosarul "Caltaboşul". Potrivit încheierii de sedinţă de la Înalta Curte, Remeş va trebui să primească 15.000 de lei despăgubiri de la TVR, DNA şi Rodica Culcer, la acel moment şefa ştirilor TVR.

09 nov. 2016, 06:23
Fostul ministru Decebal Traian Remeş a câştigat definitiv procesul împotriva TVR şi DNA

Decebal Traian Remes l-a chemat initial in judecata si pe presedintele de la acel moment, Traian Basescu, dar instantele au decis ca acesta nu avea calitate procesuala, potrivit hotnews.ro.

Remes a pierdut in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti, dar a castigat in apel. Inalta Curte a mentinut decizia Curtii de apel Brasov.

In februarie 2013, Inalta Curte l-a condamnat definitiv pe Decebal Traian Remes pentru trafic de influenta la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul „Caltabosul”.

In octombrie 2007, in timpul anchetei DNA in dosarul „Caltabosul”, TVR a difuzat in jurnalul de seara imagini video de la o intalnire a lui Remes cu fostul ministru Ioan Avram Muresan, in care acesta din urma ii da un plic, precum si inregistrari audio referitoare la licitatii.