Fostul ministru Florin Jianu va fi reales preşedinte al CNIPMMR

Florin Jianu, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi singurul ministru din cabinetul Sorin Grindeanu care a demisionat din cauza aprobării OUG 13 de modificare a codurilor penale, va fi reales preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), potrivit unor surse oficiale.

30 mai 2017, 07:58
Fostul ministru Florin Jianu va fi reales preşedinte al CNIPMMR

„Alegerile vor fi pe 30 iunie. Florin Jianu îl va înlocui pe Liviu Rogojinaru la conducerea CNIPMMR. De altfel, Jianu ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului şi înainte de a fi numit ministru”, a spus o sursă, pentru News.ro.

Fostul ministru nu are de gând să se întoarcă în politică, ci va continua în antreprenoriat, având o vastă experienţă în domeniu, potrivit surselor.

Florin Jianu a făcut parte şi din Guvernul Ponta, ocupând poziţia de ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în perioada martie-decembrie 2014, iar din aprilie anul trecut şi până în ianuarie anul acesta a fost preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

De asemenea, el a fost şi preşedintele Asociaţiei Europene a Tinerilor Antreprenori (JEUNE). Jianu este totodată cel care a gândit conceptele de program Start Up Nation, Legea Prevenţiei, proiectul privind înfiinţarea liceelor de antreprenoriat, precum şi Programul România Profesională.