Fostul ministru Sebastian Vlădescu, audiat la DNA: „Am fost martor într-un dosar” VIDEO

Fostul ministru al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, s-a prezentat, luni, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul ANRP.

07 mart. 2016, 10:13
Fostul ministru Sebastian Vlădescu, audiat la DNA: „Am fost martor într-un dosar” VIDEO

Sebastian Vlădescu a declarat la plecarea de la DNA că fost chemat ca martor, însă nu a vrut să precizeze în ce dosar. „Am fost martor într-un dosar. Nu pot să vă spun în ce dosar„, a declarat Sebastian Vlădescu.

Fostul ministru este audiat în dosarul în care deputatul PNL Ioan Oltean este acuzat că ar fi intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a omului de afaceri Mihai Rotaru de la care ar fi primit mită 600.000 de euro.

Ioan Oltean este acuzat de procurorii DNA că a primit 600.000 de euro de la Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, în incinta unei parohii, pentru a interveni în favoarea sa la ANRP. Parlamentarul ar fi intervenit la fostul preşedinte al ANRP, Crinuţa Dumitrean, astfel că omul de afaceri Mihai Rotaru ar fi obţinut o despăgubire de aproape 109 milioane de lei pentru un teren care, potrivit procurorilor, a fost supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei.

În luna februarie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis să revoce măsura controlului judiciar în cazul deputatului Ioan Oltean, cercetat de DNA în dosarul despăgubirilor ANRP pentru trafic de influență și complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.