Fostul poliţist condamnat în dosarul ucigaşului studentei japonezei a fost încarcerat

Fostul poliţist Gică Ştefănache, condamnat definitiv la patru ani de închisoare pentru că l-a favorizat pe Nicolae Vlad într-un dosar în care acesta era acuzat de viol şi violare de domiciliu, a fost ridicat de acasă, marţi, de poliţiştii ilfoveni şi dus în Arestul Poliţiei Capitalei.

RomaniaTV.net
08 oct. 2013, 12:27
Fostul poliţist condamnat în dosarul ucigaşului studentei japonezei a fost încarcerat

Gică Ştefănache a fost ridicat de acasă de poliţiştii Serviciului Urmăriri din IPJ Ilfov, în baza mandatului de executare a pedepsei primit de la instanţă, fiind dus în Arestul Poliţiei Capitalei, unde va face vizita medicală, după care va fi transferat la un penitenciar.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat, luni, pe poliţistul Gică Ştefănache la patru ani de închisoare cu executare. Decizia este definitivă, fiind dispusă de judecători în dosarul în care Gică Ştefănache, ofiţer de poliţie judiciară la Poliţia Oraşului Otopeni la data comiterii faptelor, a fost judecat pentru fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, fapte comise de acesta în instrumentarea unui dosar penal înregistrat la Parchetul Judecătoriei Buftea în care era cercetat Nicolae Vlad, prin care l-a favorizat.

Poliţistul a avut de soluţionat un dosar în care se făceau cercetări legate de faptul că, în noaptea de 19 spre 20 iulie 2012, Nicolae Vlad a intrat, prin spargerea unui geam, în locuinţa unei femei în vârstă de 75 de ani, imobilizată la pat, care locuia singură, în localitatea Baloteşti, judeţul Ilfov, iar prin exercitarea de violenţe a întreţinut acte sexuale cu aceasta. Cauza investigată de ofiţerul Gică Ştefănache avea ca obiect infracţiunile de viol, violare de domiciliu şi distrugere săvârşite de Nicolae Vlad.

Prin sentinţa de luni a instanţei supreme, Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze Yurika Masuno şi al altor două femei, a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă.

În 8 noiembrie 2012, Nicolae Vlad şi Gică Ştefănache au fost trimişi în judecată de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Nicolae Vlad a fost acuzat că, în seara zilei de 15 august 2012, ar fi abordat-o pe japoneza Yurika Masuno, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului „Henri Coandă” Otopeni-Bucureşti, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi care să o ducă la Gara de Nord, de unde aceasta ar fi trebuit să ia un tren către Craiova. Două zile mai târziu, în 17 august, în locul respectiv a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă.

În 19 august 2012, Nicolae Vlad a fost arestat preventiv, el negând în faţa anchetatorilor că ar fi ucis-o pe japoneză.

Potrivit raportului medico-legal, moartea tinerei a fost violentă, fiind cauzată de o asfixie mecanică prin comprimare buco-cervico-toracală.

De asemenea, rechizitoriul întocmit de procurori a relevat şi alte fapte de mare violenţă săvârşite de Nicolae Vlad, fiind acuzat de uciderea altor două femei, dar şi de cinci tâlhărie, şapte violuri şi violări de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, loviri şi alte violenţe şi distrugere. Nicolae Vlad este acuzat că ar fi intrat în locuinţele unor femei în vârstă, unele fiind imobilizate la pat, pe care le-a bătut, le-a violat şi le-a tâlhărit.