Fostul poliţist Eugen Stan a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru pedofilie şi agresiune sexuală. Decizia este definitivă

Fostul polițist Eugen Stan, acuzat de mai multe fapte de agresiune sexuală comise în Bucureşti, în perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2018, inclusiv asupra unor minori, a fost condamnat vineri la 20 ani de închisoare. Curtea de Apel București i-a majorat pedeapsa cu un an, faţă de pedeapsa decisă în primă instanţă de Judecătoria Sectorului 6.

RomaniaTV.net
30 oct. 2020, 10:38
Fostul poliţist Eugen Stan a fost condamnat la 20 de ani închisoare pentru pedofilie şi agresiune sexuală. Decizia este definitivă

Poliţistul Eugen Stan de la Brigada Rutieră a Capitalei a fost trimis în judecată de către procurii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în iunie 2018, pentru 18 infracţiuni de agresiune sexuală. Potrivit anchetatorilor, faptele au fost comise în perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, victimele având vârste cuprinse între 5 şi 38 de ani. Poliţistul le urmărea spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite în scara imobilelor sau în liftul acestora.

”În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti. Modul de operare al inculpatului viza, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora”, anunţă procurorii.

Citeşte şi: Poliţistul Eugen Stan de la Brigada Rutieră a Capitalei, cercetat în alte şapte dosare penale pentru agresiuni sexuale

Fostul poliţist Eugen Stan a fost prins în 2018 după ce a agresat doi fraţi, o fetiţă în vârstă de 5 ani şi pe fratele ei de 9 ani, în liftul blocului în care locuiau. 

Eugen Stan și-a recunoscut, parțial, faptele: „M-am uitat la fetiţă şi mi s-a părut că este simpatică, motiv pentru care m-am aplecat la nivelul ei, am întrebat-o dacă merge la şcoală sau la grădiniţă iar ea mi-a răspuns că merge la grădiniţă. Am început să o pup părinteşte pe frunte şi pe obraji pe fetiţă, după care l-am pupat şi pe băieţel pe obraz”, potrivit rechizitoriului, citat de G4Media.ro.

Iniţial, fostul poliţist Eugen Stan a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 6 la 19 ani de închisoare cu executare. Procurorii de la Parchetul General au precizat în 2018, când l-au trimis în judecată pe Eugen Stan, că fostul poliţist ar fi agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani.

Decizia a fost atacată cu recurs. Astăzi, Curtea de Apel București i-a majorat pedeapsa cu un an, faţă de pedeapsa decisă în primă instanţă de Judecătoria Sectorului 6. Decizia de astăzi este definitivă.

Cazul poliţistului pedofil a declanşat un adevărat scandal în Poliţia Română. La acel moment, în 2018, opinia publică a reacţionat şi a ridicat semne de întrebare vizavi de modul în care Poliţia Română îşi gestionează resursa umană având în vedere că asupra lui Stan au mai fost lansate astfel de acuzaţii fără ca cineva să ia o măsură. Drept urmare, la nivelul MAI s-a luat decizia ca la IGPR să se demareze o anchetă.

La scurt timp, Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne a cerut cercetarea disciplinară a 18 angajaţi ai Poliţiei Române, printre care se număra şi fostul inspector general, Bogdan Despescu (în prezent, secretar de stat în MAI). La acel moment, Bogdan Despescu a fost demis.