Fostul premier bulgar Boiko Borisov, audiat într-un dosar de corupţie

Boiko Borisov a fost audiat, joi, într-un dosar de corupţie. Fostul premier al Bulgariei a declarat la că a fost audiat despre lucruri întâmplate în perioada 2009-2012.

15 iul. 2021, 19:44
Fostul premier bulgar Boiko Borisov, audiat într-un dosar de corupţie
Fostul premier bulgar Boiko Borisov, audiat într-un dosar de corupţie

Fostul premier bulgar Boiko Borisov, audiat într-un dosar de corupţie, transmite BTA. Joi, în faţa sediului Poliţiei Naţionale din Bulgaria s-au strâns susţinători ai fostului premier, printre care preşedintele Federaţiei de arte marţiale mixte Stanislav Nedkov şi fostul ministru de interne Mladen Marinov. În momentul în care fostul premier a sosit la audiere, susţinătorii au început să scandeze ”Boiko” şi ”Te aşteptăm”.

Fostul premier bulgar Boiko Borisov, audiat într-un dosar de corupţie

Citeşte şi Intrarea României în Spaţiul Schengen alături de Bulgaria, votată din nou de Parlamentul European

Fostul premier a ieşit de la audieri după mai puţin de o oră. Acesta a declarat presei că a fost chemat să dea explicaţii pentru nişte lucruri întâmplate în perioada 2009-2012. Avocatul său, Menko Menkov, a spus că este vorba despre ”scorneli datând de acum 13 ani” şi că nu există nicio probă împotriva fostului prim-ministru.

Fostul premier al Bulgariei a fost chemat la audieri într-un dosar ce vizează înregistrarea unei conversaţii la casa acestuia din Bankya, în apropiere de Sofia. La conversaţia respectivă, al cărei conţinut s-a scurs în presă în aprilie 2013, au luat parte Boiko Borisov, Miroslav Naidenov, ministru al agriculturii în primul guvern Borisov, şi procurorul-şef al oraşului Sofia, Nikolai Kokinov.

Acuzaţiile împotriva lui Naidenov se referă la o mită de 200.000 leva (circa 102.000 euro) promisă lui Svetoslav Simeonov, şeful Fondului de stat pentru agricultură, în 2009. Acuzarea afirmă că scopul era de a-l face pe Simeonov să semneze ordine de plată pentru rambursarea ilegală a TVA-ului către companiile V.D.V. 007 EOOD şi Melcom OOD.

În timpul conversaţiei, Borisov l-a întrebat pe Kokinov despre evoluţia anchetei împotriva lui Miroslav Naidenov. Procurorul a explicat că martorul în dosar şi-a schimbat declaraţia. Din conversaţie a devenit evident că martorul respectiv este Svetoslav Simeonov, potrivit stiripesurse.

Citeşte şi Alegeri parlamentare în Bulgaria 2021. Lupta se dă între partidul lui Boiko Borisov şi formaţiunea anti-sistem „Există un astfel de popor”