Fostul premier moldovean Vlad Filat, aflat în a 17-a zi de greva foamei, şi-a pierdut cunoştinţa în sala de tribunal

Fostul premier moldovean Vlad Filat, aflat în a 17-a zi de greva foamei, și-a pierdut marți cunoștința la judecătoria cartierului Buiucani din Chișinău, unde avea loc o noua ședință de judecată în dosarul care îl vizează, relatează portalul Moldova.org.

21 iun. 2016, 12:03
Fostul premier moldovean Vlad Filat, aflat în a 17-a zi de greva foamei, şi-a pierdut cunoştinţa în sala de tribunal

O ambulanță a fost chemată pentru a-i acorda asistența necesară.

Igor Popa, unul din avocații lui Vlad Filat, a declarat presei că fostul premier a leșinat în anticamera Judecătoriei Buiucani, fapt menționat în fișa medicală ce a fost întocmită de medicul de la Urgență, potrivit Unimedia.

Avocații au cerut să fie transportat la Spitalul de Urgență pentru examinare, dar solicitarea lor a fost respinsă.

„Nu este vorba despre o simplă slăbiciune, așa cum spun procurorii. Ședința de judecată a fost amânată pentru mâine. Nu cred că Vlad Filat va fi în stare să fie prezent la această ședință. Filat a fost transportat înapoi la penitenciarul nr.13. Noi am solicitat să fie transferat la Urgență, dar am fost refuzați’, a declarat Igor Popa pentru Unimedia.

Potrivit acestei publicații, deși Filat nu a mâncat nimic de mai mult de două săptămâni, reprezentanții Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) afirmă în continuare că starea lui este satisfăcătoare.

Filat a publicat recent un nou mesaj pe Facebook în care scrie despre sentința sa care, potrivit lui, „a fost deja șoptită judecătorilor și procurorilor’, anticipând o condamnare la 16-18 ani de închisoare.

Fostul premier a fost reținut preventiv la 15 octombrie 2015, iar ulterior arestat. Vlad Filat este acuzat de corupere pasivă și trafic de influență, după ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat că i-ar fi dat în ultimii ani bani și bunuri în valoare de 250 de milioane de dolari. El neagă acuzațiile, declarând ca este victima unei răfuieli politice.


loading...