Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost arestat

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan  a fost arestat de trupele paramilitare din Islamabad, în baza unor acuzații aduse de agenția anticorupție din Pakistan.

09 mai 2023, 14:22
Fostul premier pakistanez Imran Khan a fost arestat

Fostul prim-ministru pakistanez, Imran Khan, a fost arestat marți, în timp ce intra într-un tribunal din Islamabad, a anunțat unul dintre consilierii săi, potrivit Reuters preluat de Mediafax.

Fostul prim-ministru pakistanez Imran Khan  a fost arestat de trupele paramilitare din Islamabad, în baza unor acuzații aduse de agenția anticorupție din Pakistan.

BREAKING NEWS: Premierul a fost împușcat, pe stradă. Tentativă de omor (FOTO)

Imran Khan se afla la un tribunal din Islamabad, a informat postul local de televiziune Geo TV.
Potrivit unui martor citat de Reuters, la scurt timp după ce Imran Khan a ajuns la Înalta Curte din Islamabad, contingente de forțe paramilitare au intrat în clădire.

Poarta instituției a fost blocată de vehicule blindate, iar politicianul a fost luat și dus în altă parte fiind păzit de oameni înarmați.

Premierul care spune că femeile sunt vinovate de violuri: „Dacă poartă foarte puține haine va avea un impact asupra bărbaților”

Fost star al cricketului venit la putere după un scrutin controversat, în 2018, Khan a fost demis de parlament în aprilie anul trecut în urma unui vot de neîncredere.

Cazul pentru care se prezentase marţi la tribunal este unul din cele peste 100 înregistrate ulterior împotriva sa. În majoritatea acestora, dacă va fi găsit vinovat, nu va mai putea deţine funcţii publice, în condiţiile în care în noiembrie în Pakistan sunt prevăzute noi alegeri generale.

O serie de tentative anterioare de a-l aresta pe Khan la domiciliul său din Lahore au fost urmate de ciocniri violente între susţinătorii săi şi forţele de securitate.

Conflictele de natură politică sunt la ordinea zilei în Pakistan, putere nucleară, dar care trece printr-o gravă criză economică ce a adus statul în pragul falimentului.

La 3 noiembrie, fostul premier pakistanez Imran Khan a fost împuşcat şi rănit la un picior, în urma unor focuri de armă, la un miting politic, la Lahore, în estul Pakistanului.