Fostul premier, pus din nou sub acuzare pentru dare de mită

Fostul şef al guvernului neagă acuzaţiile, iar avocaţii lui sunt încrezători că va fi achitat. 

RomaniaTV.net
16 nov. 2018, 18:02
Fostul premier, pus din nou sub acuzare pentru dare de mită

Silvio Berlusconi a fost pus sub acuzare vineri pentru că ar fi încercat să ofere mită unui om de afaceri pentru a nega că i-ar fi trimis prostituate fostului prim-ministru acum 10 ani, scrie Politico, potrivit News.ro.

Procurorii susţin că Berlusconi i-a dat lui Gianpaolo Tarantini 500.000 de euro cash pentru a afirma că fostul prim-ministru nu ştia că femeile sunt plătite pentru a participa la petreceri din vila sa. De asemenea, ei afirmă că Berlusconi i-a găsit un loc de muncă omului de afaceri şi i-a angajat avocaţi.

Echipa de avocaţi a lui Berlusconi a informat că aceştia sunt încrezători că va fi achitat, conform Reuters. El a negat acuzaţiile.

Procesul va începe 4 februarie în oraşul Bari şi este cel mai recent într-o serie de cazuri în care este implicat Berlusconi. În 2014, un tribunal a anulat în apel o sentinţă de şapte ani pentru Berlusconi, informând că fostul premier nu a plătit o escortă pentru servicii sexuale în 2010, când ea ar fi fost minoră.

Berlusconi nu mai poate candida la funcţii publice după ce a ispăşit o pedeapsă de patru ani de închisoare pentru evaziune fiscală.